• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Valsts prezidenta kancelejas un Augstākās tiesas pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2011., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

11.05.2011., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Valsts prezidenta kancelejas un Augstākās tiesas pārskatiem

Valsts kontrole (VK) pēc ikgadējām finanšu revīzijām Valsts prezidenta kancelejā un Augstākajā tiesā ir sniegusi atzinumus par pārskatu sagatavošanas pareizību, norādot, ka iestāžu 2010.gada pārskati visos būtiskajos aspektos nodrošina skaidru un patiesu priekšstatu par to finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem.

VK revīzijās izlases veidā pārbaudīja Valsts prezidenta kancelejas un Augstākās tiesas sagatavoto pārskatu datu atbilstību grāmatvedības uzskaites datiem, kā arī izlases veidā veica detalizētas darījumu pārbaudes atsevišķiem izdevumu veidiem un bilances posteņiem, tajā skaitā izdevumiem atlīdzībai, pakalpojumu un preču iegādei.

Valsts prezidenta kancelejā VK vērtēja arī kancelejas veiktās darbības iepriekšējā finanšu revīzijā sniegto VK ieteikumu ieviešanai un konstatēja, ka vēl pastāv nepilnības gan normatīvajos aktos, gan iestādes darbībās. Konstatēto nepilnību novēršanai Valsts prezidenta kanceleja ir apņēmusies līdz 2011.gada beigām pilnveidot iepirkumu organizēšanas procesu iestādē un veikt darbības, lai normatīvajos aktos noteiktu Valsts prezidenta darbības nodrošināšanai nepieciešamās izmaksas un to apjomu.

Sniedzot atzinumu par Augstākās tiesas 2010.gada pārskatu, VK norāda, ka Augstākā tiesa, 2010.gada decembrī veicot budžetā neparedzētus nodokļu avansa maksājumus 153,8 tūkstošu latu apmērā, nav tiesiski un ekonomiski rīkojusies ar finanšu līdzekļiem. Lai nodrošinātu budžeta plānošanu un izpildi atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, Augstākā tiesa jau līdz 2011.gada 15.maijam nodrošinās VK sniegto ieteikumu ieviešanu un pilnveidos iekšējās kontroles procedūras.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!