• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kancelejas 2010.gada publisko pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2011., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par valsts valodas prasmi Valsts policijā

Vēl šajā numurā

11.05.2011., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kancelejas 2010.gada publisko pārskatu

Sagatavots un apstiprināts Valsts kancelejas publiskais pārskats par paveikto 2010.gadā, kā arī prioritātēm un uzdevumiem 2011.gadam.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pārskata ievadā norāda: “2010.gadā Valsts kanceleja kopīgi ar ministrijām, valdības sociālajiem un sadarbības partneriem veica nozīmīgus auditus dažādās nozarēs. To rezultāti parādīja, ka strukturālās reformas ir nobriedušas un būtiski nepieciešamas visās dzīves jomās – valsts pārvaldē, izglītībā, veselības aprūpē, sociālajā jomā.” Savukārt Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane atklāj, ka prioritātes, uzņemoties Valsts kancelejas vadību, ir saistītas ar Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanu un kapacitātes stiprināšanu, valsts pārvaldes darbību reglamentējošo dokumentu revīziju, kā arī valsts pārvaldes un sabiedrības dialoga uzlabošanu.

Ņemot vērā, ka 2010.gadā darbu turpināja 2009.gada 12.martā apstiprinātā V.Dombrovska veidotā valdība, Valsts kancelejas darbā tika ievērotas prioritātes, kas saistītas ar valsts maksātspējas atjaunošanu un finanšu sektora stabilizāciju, vienlaikus turpinot valsts pārvaldes strukturālo reformu īstenošanu. Pēc 10.Saeimas vēlēšanām 2010.gada 3.novembrī tika apstiprināta otrā V.Dombrovska valdība, saglabājot iepriekš noteiktās prioritātes un vienlaikus turpinot intensīvu darbu, lai sagatavotu valsts budžetu 2011.gadam. Par būtiskāko valdības vidēja termiņa mērķi tika izvirzīta valsts konkurētspējas kāpināšana un ekonomiskās darbības atjaunošana.

2010.gadā Valsts kanceleja turpināja īstenot Pasākumu plānu valsts pārvaldes sistēmas un civildienesta optimizēšanai. Pārvaldes optimizācijas plānā noteiktais mērķis ir izveidot mazu, profesionālu un uz iedzīvotājiem orientētu valsts pārvaldi, kas strādā visas sabiedrības labā, un tajā paredzētie pasākumi ir vērsti uz strukturālo reformu īstenošanu valsts pārvaldē.

Pēc Ministru prezidenta un Valsts kancelejas iniciatīvas 2010.gadā Ministru kabineta kārtības rullī tika veiktas izmaiņas, kas paredz vairākus būtiskus procedūru uzlabojumus valdības lēmumu pieņemšanas procesā. Izmaiņu mērķis ir atslogot Ministru kabineta sēdes no valdībai nebūtiskiem jautājumiem, vairāk laika atvēlot konceptuāli nozīmīgu un plaši debatējamu jautājumu izskatīšanai.

2010.gadā tika organizētas 75 Ministru kabineta sēdes, no tām 22 ārkārtas sēdes. Ministru kabineta sēdēs tika sagatavoti un izskatīti 3343 jautājumi, no tiem 2143 jautājumi bija iekļauti pamata darba kārtībā un 1200 jautājumi (36% no visiem Ministru kabineta sēdēs izskatītajiem jautājumiem) papildu darba kārtībā.

Tāpat 2010.gadā Valsts kanceleja saturiski un tehniski sagatavoja 49 Ministru kabineta komitejas sēdes un 49 valsts sekretāru sanāksmes.

2010.gadā valdībā izskatīto jautājumu skaits ir stabilizējies un atgriezies 2008.gada līmenī. Kā zināms, 2009.gadā ievērojami pieauga valdībā izskatāmo dokumentu skaits, kas skaidrojams ar budžeta deficīta un valsts izdevumu samazināšanu, kā arī strukturālo reformu īstenošanu valsts pārvaldes ietvaros.

2010.gada nogalē Valsts kancelejā bija 126 amata vietas, kas ir par četrām mazāk nekā pirms gada.

Valsts kancelejas 2010.gada budžets programmas “Ministru kabineta nodrošināšana, valsts pārvaldes politika” ietvaros salīdzinājumā ar 2009.gadu samazināts par vairāk nekā 30% un bija 2,21 miljons latu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!