• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Vēlēšanu reformu biedrības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2011., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.05.2011., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Vēlēšanu reformu biedrības pārstāvjiem

Lai apspriestu 26.aprīlī Latvijas Universitātē Valsts prezidenta runā “Par gudru un stratēģisku valsti” (skat. “LV” Nr.65, 27.04.2011.) paustās idejas par vēlēšanu sistēmas uzlabošanu valstī, Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien Rīgas pilī uz sarunu bija aicinājis (attēlā no kreisās) Vēlēšanu reformu biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieku Veiko Spolīti, valdes priekšsēdētāju Valdi Liepiņu un izpilddirektoru Kasparu Strazdu Foto: VPK

 

6.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī tikās ar Vēlēšanu reformu biedrības pārstāvjiem Valdi Liepiņu, Veiko Spolīti un Kasparu Strazdu. Tikšanās mērķis bija pārrunāt Valsts prezidenta 26.aprīļa runā “Par gudru un stratēģisku valsti” Latvijas Universitātē paustās idejas par vēlēšanu sistēmas pilnveidošanu valstī.

Biedrības pārstāvji pauda gandarījumu par V.Zatlera runā paustajām idejām – par vienota vēlētāju reģistra izveidi un nepieciešamību Latviju sadalīt vairākos mazākos, balsstiesīgo skaitam proporcionālos vēlēšanu apgabalos. Valsts prezidents ar biedrības pārstāvjiem pārrunāja nepieciešamās likumdošanas izmaiņas šo priekšlikumu ieviešanai. Tāpat tika spriests par plašākas diskusijas nodrošināšanu sabiedrībā par vēlēšanu e-balsojuma ieviešanu.

Biedrības pārstāvji arī pateicās prezidentam, ka pēc viņa priekšlikuma 2010.gadā pirmo reizi Latvijas vēsturē Saeimas vēlēšanas notika, neizmantojot “lokomotīvju vilcējspēku”. Tas tuvināja kandidātus vēlētājiem, mudināja politiķus doties uz diskusijām vēlēšanu apgabalos. Tas arī rosināja politiskās partijas veidot apvienības un lika tām rūpīgi pārdomāt, ko iekļaut deputātu kandidātu sarakstos visos vēlēšanu apgabalos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!