• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Pārrunājot Latvijas un ERAB sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229831

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Pārrunājot autoceļu sakārtošanas plānu

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Pārrunājot Latvijas un ERAB sadarbību

Finanšu ministrs Andris Vilks 9.maijā tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Somijas–Norvēģijas–Latvijas valstu biroja vadītāju Jari Koskinenu, lai apspriestu ERAB 2010.gada finanšu rezultātus, gaidāmās ERAB pilnvarnieku sanāksmes jautājumus un ERAB un Latvijas sadarbības aktualitātes.

2010.gadā ERAB ir sasniegusi rekordaugstus finanšu rādītājus – sasniegts rekordliels projektu skaits (386) un bankas portfelis pirmo reizi pārsniedzis 30 miljardus eiro. ERAB 2010.gadu ir noslēgusi ar 1,37 miljardu eiro pelņu, tas ir ievērojams rezultāts, ņemot vērā, ka iepriekšējos divos gados ERAB strādāja ar zaudējumiem. Par optimālo peļņas sadales veidu vienosies bankas pilnvarnieki gada sanāksmē Astanā (Kazahstānā) 20.–21.maijā.

Finanšu ministrs A.Vilks tikšanās laikā ERAB pārstāvjus informēja par Latvijas aktuālo ekonomisko situāciju, budžeta un makroekonomiskajiem rādītājiem. Tika pārrunāta arī Latvijas un ERAB pēdējo gadu sadarbība. Latvijā pieprasījums iepriekšējos gados pēc ERAB investīcijām pieauga, ņemot vērā krīzes apstākļus, tādēļ ERAB finansējums palielinājās no 75,5 miljoniem eiro 2008.gadā līdz 268,5 miljoniem eiro 2010.gadā. Tomēr kopš ieguldījuma “Parex bankā” un “Latvenergo” citi ERAB projekti Latvijā nav reģistrēti, un to veicinājusi Latvijas valdības stingrā fiskālā politika un ekonomikas izaugsmes atjaunošanās. Jaunā valsts stratēģija Latvijas sadarbībai ar ERAB tiks izstrādāta līdz septembrim un noteiks nākotnes sadarbības prioritātes.

Finanšu ministrs pateicās ERAB par Latvijai sniegto atbalstu krīzes laikā, veicinot finanšu sistēmas un ekonomikas stabilizāciju. Tāpat ministrs pauda pārliecību par turpmāku veiksmīgu Latvijas un ERAB sadarbību, meklējot un realizējot kopējus projektus, kā arī Latvijai kā ERAB dalībvalstij arvien vairāk nostiprinoties ekonomiski un finansiāli.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!