• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes pārskatu

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) 2010.gada pārskats visos būtiskajos aspektos nodrošina skaidru un patiesu priekšstatu par NEPLP finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem, atzinumā norāda Valsts kontrole (VK).

VK revīzijā izvērtēja NEPLP pārskata sagatavošanas atbilstību normatīvo aktu prasībām un izlases veidā veica detalizētas pārbaudes atsevišķām pārskata daļām un izdevumiem, tajā skaitā dotācijām valsts SIA “Latvijas Televīzija” (Televīzija).

NEPLP 2010.gadā Televīzijai piešķīra 7 miljonu latu valsts dotāciju, no kuras tikai 34% jeb 2,4 miljoni latu tika ieplānoti nacionālā pasūtījuma īstenošanai, norāda VK. Vērtējot nacionālā pasūtījuma izpildi, VK konstatēja, ka, kaut gan piešķirtais finansējums ir izlietots pilnā apmērā, faktiskais raidapjoms bija 12 928 stundas, kas ir par 572 stundām mazāks, nekā bija plānots.

VK secina, ka nav izsekojama Televīzijai piešķirtās dotācijas izlietojuma atbilstība Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajiem mērķiem. Televīzija nav nodrošinājusi izdevumu nodalīšanu pa finansējuma avotiem, kā arī pretēji Likuma par budžetu un finanšu vadību prasībām piešķirtos līdzekļus ir pārskaitījusi no Valsts kasē atvērtā konta uz saviem kredītiestāžu kontiem. Rezultātā tika konstatēti gadījumi, ka no valsts dotācijas ir finansēti raidījumi, kuri bija jāfinansē no pašu ieņēmumiem, kā arī veikti tādi izdevumi kā darbinieku apdrošināšana, darbinieku bērnu rotaļu istabas uzturēšana un kredīta maksājumi.

Lai novērstu konstatētās nepilnības, NEPLP līdz 2011.gada oktobrim nodrošinās VK sniegto ieteikumu ieviešanu, tajā skaitā izstrādās kārtību valsts budžeta dotāciju plānošanai, piešķiršanai un uzraudzībai un noteiks prasības Televīzijai faktisko izdevumu nodalīšanai un uzskaitei.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!