• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas nama pieejamību Muzeju nakts apmeklētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2011., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2011. gada 4. maija svinīgās sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

10.05.2011., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas nama pieejamību Muzeju nakts apmeklētājiem

Sestdien, 14.maijā, Muzeju naktī, apmeklētājiem durvis vērs arī Saeimas nams. Ikviens interesents varēs aplūkot Saeimas nama interjeru, apmeklēt vairākas izstādes, kas veltītas Saeimas sadarbībai ar kaimiņvalstu parlamentiem, un atdot savu balsi par vienu no 21.augusta svētku pasākumu logotipa skicēm.

Saeimas nams sestdien būs atvērts no pulksten 18 līdz 00.30 naktī.

Muzeju nakts laikā Saeimas nama apmeklētāji varēs apskatīt arī Saeimas sēžu zāli, kurā Saeima sanāk uz plenārsēdēm. Pēc rekonstrukcijas 1997.gadā Saeimas sēžu zāle ieguva gandrīz tādu pašu izskatu, kāds tai bija Latvijas pirmās brīvvalsts laikā.

Saeimas Balsošanas zālē norisināsies 21.augusta gadadienai veltītā logo konkursa otrā kārta. Publiskai vērtēšanai būs izstādīti labākie Latvijas bērnu un jauniešu konkursam iesniegtie darbi. Par tiem varēs balsot ikviens Saeimas nama apmeklētājs. Konkursā uzvarējušais darbs būs oficiālais logo pasākumiem, kas veltīti konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas 20.gadadienai.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa Muzeju nakts laikā Saeimā balsos par sev tīkamāko logotipu.

Tā kā šā gada Muzeju nakts devīze ir “Kaimiņi”, 14.maijā Saeimas nama Sarkanajā zālē būs iespēja apskatīt protokolāro dāvanu izstādi, kas lielākoties ietver kaimiņvalstu amatpersonu dāvanas Saeimai kopš neatkarības atgūšanas līdz šim laikam. Turpat būs apskatāmi 10.Saeimas deputātu fotoportreti, kā arī video un foto materiāli par Saeimas darbu.

Iegriežoties Dzeltenajā zālē, Saeimas nama apmeklētāji varēs aplūkot Baltijas asamblejas 20.gadadienai veltīto fotoizstādi. Tajā būs apskatāmi foto darbi par Baltijas valstu sadarbību divdesmit gadu garumā.

Savukārt Saeimas bibliotēkā būs izstādīta Latvijas Nacionālā vēstures muzeja veidotā ekspozīcija “Apbalvojumi Latvijas Republikā pēc neatkarības atjaunošanas”. Tā veltīta nacionālo ideju atdzimšanai, tai skaitā apbalvojumu sistēmas atjaunošanai Latvijas Republikā. Gandrīz divdesmit gadu laikā veidotajā ekspozīcijā apkopoti dažādu valsts institūciju, pašvaldību, iestāžu un sabiedrisko organizāciju izveidotie apbalvojumi, aptverot laika posmu no 1991.gada līdz mūsdienām. Tik plaša nesenās pagātnes un šodienas apbalvojumu kolekcija valstī ir vienīgā.

Aicinām apmeklētājus, sestdienas vakarā ierodoties parlamenta ēkā, ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu. Drošības apsvērumu dēļ lūdzam neienest Saeimas ēkā citiem apmeklētājiem bīstamus priekšmetus, kā arī neierasties alkohola reibumā.

Saeima Muzeju naktī piedalās jau otro gadu. Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt Saeimu arī ikdienā, iepriekš piesakot ekskursiju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!