• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Uzbekistānas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2011., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229594

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par deputāta Viktora Jakovļeva ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā un Saimnieciskajā komisijā

Vēl šajā numurā

05.05.2011., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Uzbekistānas vēstnieka vizīti Saeimā

Latvijas un Uzbekistānas aktīvās divpusējās attiecības un plašā līgumtiesiskā bāze rada labus priekšnoteikumus abu valstu ekonomiskās sadarbības tālākai attīstībai. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 27.aprīlī, tiekoties ar Uzbekistānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kobiljonu S.Nazarovu.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas ieinteresētību jaunu ekonomisko kontaktu veidošanā ar šo Centrālāzijas valsti. Latvijas un Uzbekistānas divpusējā sadarbība un politiskais dialogs pēdējos gados ir bijis aktīvs, to apliecina arī Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Uzbekistānā un noslēgtie divpusējie līgumi. Tas rada nepieciešamos priekšnoteikumus vēl aktīvākas ekonomiskās sadarbības veidošanai nākotnē, uzsvēra S.Āboltiņa.

Tāpat labs priekšnoteikums Latvijas un Uzbekistānas attiecību tālākai attīstībai ir abu valstu rezidējošo vēstniecību esamība, kā arī tiešie avioreisi Rīga–Taškenta–Rīga. Abu valstu tirdzniecības apgrozījums 2010.gadā pārsniedza 11 miljonus latu.

Latvija īpaši ir ieinteresēta sadarbībā tranzīta jomā, atzīmēja S.Āboltiņa. Kā sekmīgu sadarbības piemēru Saeimas priekšsēdētāja minēja Ziemeļu tranzīta koridoru, pa kuru cauri Latvijai un Uzbekistānai uz Afganistānu NATO misijas karavīru vajadzībām tiek transportētas nemilitārās kravas. Vēstnieks darīja zināmu, ka arī Uzbekistāna ir aktīvi iesaistīta Afganistānas atjaunošanā – gan būvējot kaimiņvalstī tiltus, gan piegādājot tai elektroenerģiju.

Sarunas gaitā tika pārrunāta arī abu valstu parlamentārā sadarbība. S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Uzbekistānas parlamentu, un akcentēja parlamentāro kontaktu nozīmi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!