• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Raunas novada iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Raunas novada iedzīvotājiem

28.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Raunas novadu, lai iepazītos ar novada aktualitātēm. Šī bija pirmā Valsts prezidenta vizīte Raunas novadā Latvijas valsts vēsturē.

Tikšanās laikā ar novada domes vadību un deputātiem Valsts prezidents tika iepazīstināts ar novada saimniecisko darbību un aktualitātēm novadā. Valsts prezidents sarunā vēlējās uzzināt deputātu viedokli par bezdarba situāciju un iespējamiem risinājumiem tā mazināšanā, veselības aprūpes sistēmas uzlabošanu un novada pašvaldības gatavību vairāk iesaistīties savas dzīves noteikšanā. Sarunas laikā deputāti aktualizēja jautājumus, kas skar uzņēmumu attīstību un jaunu darba vietu radīšanu, tika pārrunāta arī esošā nodokļu politika un birokrātijas radītais slogs. Sarunā ar Valsts prezidentu deputāti izteica arī pārliecību, ka ir nepieciešama lielāka decentralizācija un lēmumu pieņemšanas iespējas pašvaldībām. Runājot par izglītības sistēmu, deputāti norādīja, ka pašlaik nav skaidrs, kādas profesijas valsts ekonomiskajai attīstībai būs nepieciešamas, tāpēc ir grūti sagatavot jauniešus darbam.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidents atzīmēja: "Priecājos, ka, apmeklējot Latvijas novadus un tiekoties ar domes pārstāvjiem, ir vērojamas ievērojamas pārmaiņascilvēki ir kļuvuši daudz aktīvāki. Tas dod optimismu, un man nav citur, kur to smelties, kā tikai no cilvēkiem."

Darba tikšanās laikā ar Raunas novada vadību un vietējiem uzņēmējiem tika aktualizēti izaicinājumi, kas skar uzņēmējus ekonomikas atveseļošanās laikā. Uzņēmēji atzīmēja: lai arī bezdarba līmenis novadā ir liels, aizvien vairāk ir izjūtams kvalificēta darbaspēka trūkums. Tāpat uzņēmēji Valsts prezidentam norādīja uz birokrātijas pārāk lielo slogu, kas traucē un kavē uzņēmumu attīstību. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī tā dēvētā simtlatnieku programma un jautājumi, kas skar cilvēku motivāciju darbam. Uzņēmēji arī dalījās pieredzē ar ekonomiskās krīzes laikā gūtajām mācībām un atzīmēja, ka šobrīd izjūt pozitīvas pārmaiņas, pateicoties savai enerģijai un spējai saskatīt jaunas biznesa attīstības iespējas – pozitīvi tika vērtēta iespēja dibināt uzņēmumus ar viena lata pamatkapitālu. Uzņēmēji arī atzīmēja izveidoto kooperatīvu pozitīvo lomu, kas ļauj viņiem efektīvāk saimniekot.

Pēc svinīgās ziedu nolikšanas ceremonijas pie Pirmajā pasaules karā un Latvijas brīvības cīņās kritušo piemiņai veltītā pieminekļa Valsts prezidents tikās ar novada iedzīvotājiem. Tikšanās laikā iedzīvotāji aktualizēja novada veiksmes stāstus un izaicinājumus – tika pārrunātas jaunu darba vietu radīšanas iespējas, jauniešu atgriešanās veicināšana novadā, veselības aprūpes jautājumi, kā arī investīciju piesaiste novadam. Pēc sarunas ar iedzīvotājiem Valsts prezidents tikās ar novada jaunsargiem.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja Raunas vidusskolu un tikās ar skolēniem un skolotājiem. Pie skolas ēkas Valsts prezidentu skolēni sagaidīja ar muzikālu sveicienu un nodziedāja valsts himnu. Lai veicinātu novada un skolas "stiprumu, drošību un veiksmi", Raunas vidusskolas direktore aicināja Valsts prezidentu ar dzīvesbiedri iestādīt skolas priekšā pīlādzīti. Turpinājumā Valsts prezidents tika aicināts uz diskusiju ar vecāko klašu skolēniem "Kādai būt rītdienas Latvijai", kurā gan skolēni, gan skolotāji aktīvā diskusijā dalījās ar savām pārdomām un idejām par nākotnes Latvijas redzējumu. Diskusijā tika aktualizēti jautājumi par jauniešu karjeras un nākotnes profesijas izvēli, patriotismu pret savu novadu un valsti, Latvijas vēstures mācīšanu skolā, izglītības sistēmas saistību ar darba iespējām. Skolēni jautāja Valsts prezidentam par Latvijas nākotnes redzējumu un īpašībām, kas nepieciešamas, strādājot Valsts prezidenta amatā. Gan Raunas novada iedzīvotāji, gan skolēni, skolotāji, deputāti un vadība novēlēja Valsts prezidentam turpināt strādāt Valsts prezidenta amatā arī nākamos četrus gadus.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja arī vietējos uzņēmumus SIA "Dagra", SIA "Raunas lauktehnika" un SIA "Siera ražotne".

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!