• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Malaizijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2011., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas darbu 2011.gada ziemas sesijā

Vēl šajā numurā

03.05.2011., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Malaizijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 19.aprīlī tikās ar Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čju Čongu Kitu, kurš Latvijā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

"Kaut gan Latviju un Malaiziju šķir tūkstošiem kilometru, 21.gadsimā lielais attālums nav šķērslis, lai abām valstīm veidotos labas attiecības ne tikai oficiālā līmenī, bet arī starp cilvēkiem," sveicot vēstnieku Saeimā, sacīja S.Āboltiņa. Viņa atzina, ka Malaizija ir ne vien iecienīts tūrisma galamērķis, bet arī ir spējusi pārsteigt pasauli ar saviem panākumiem ekonomikā.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka abu valstu attiecībām ir labs izaugsmes potenciāls visās jomās, kā pozitīvu sadarbības piemēru minot Latvijas ekoloģiskās kosmētikas zīmola "Madara" ienākšanu Malaizijas tirgū.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka pozitīvu impulsu abu valstu attiecībām dotu abpusēja goda konsulu nozīmēšana. Malaizijas vēstnieks norādīja, ka līdz ar aviosatiksmes attīstību, tostarp Latvijas aviokompānijas "airBaltic" plāniem aktivizēt sadarbību ar Āzijas valstīm, varētu kļūt aktīvāka arī tūristu un biznesa kontaktu apmaiņa starp abām valstīm.

Pārrunājot sadarbību kultūras jomā, Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šā gada augustā jaunās telpās durvis vērs Ārzemju mākslas muzejs, un aicināja vēstnieku izmantot tā sniegtās iespējas, lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar Malaizijas mākslu un kultūru. S.Āboltiņa arī pauda cerību, ka vēstniekam, turpmāk apmeklējot Latviju, būs iespēja iepazīt Latvijas kultūras dzīvi un personīgi piedzīvot pasaulē augsti novērtēto Latvijas operas mākslinieku sniegumu.

19.aprīlī akreditētais Malaizijas vēstnieks pastāvīgi rezidēs Helsinkos, Somijā. Čju Čongs Kits būs sestais Latvijā akreditētais Malaizijas vēstnieks.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!