• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas reģionu attīstības fondu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1999., Nr. 86/87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas reģionu attīstības fondu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.03.1999., Nr. 86/87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas reģionu attīstības fondu

Ministru prezidents Vilis Krištopans Latvijas reģionu attīstības fonda (LRAF) atvēršanas ceremonijā Reiterna nama kamīna zālē teica:

REG.JPG (10109 BYTES) — Mums ceļā uz Eiropas Savienību un citām radniecīgām apvienībām ir būtiski vispirms pašiem sev pierādīt, ka spējam vienoties un veidot dažādas struktūras, kuras ir svarīgas tieši šobrīd un šodien. Jo neviens cits mūsu vietā neizdarīs to, ko spējam un varam tikai mēs. Viens no jaunradītā fonda akcentiem ir tāds, ka pašvaldībām jāmeklē un jāatrod solīdi sadarbības partneri ekonomikas jomā. Valdība šādu nostāju atbalstīs, jo pašvaldības nav un nekad nebūs simboliskas struktūras.

Šo notikumu "Latvijas Vēstneša" pašvaldību lietu redaktoram komentē Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža padomniece Olga Kokāne :

— Jā, jau 1998.gada 29.decembrī reģistrēta sabiedriskā organizācija — Latvijas reģionu attīstības fonds. Tā galvenais mērķis ir sekmēt Latvijas reģionu attīstību, veicināt sadarbību, stimulēt savstarpējās informācijas apmaiņu, piedaloties tiesību aktu projektu izstrādes darba grupās un komisijās, kā arī dažādu semināru un konferenču rīkošanā. Patlaban tas ir sevišķi svarīgi, jo mūsu pamatuzdevums ir iekļauties to praktisko uzdevumu risināšanā, kuri saistīti ar pērn pieņemtajiem un akceptētajiem likumiem, kas skar administratīvi teritoriālo reformu un teritorijas attīstības plānošanu.

Būtiski ir tas, ka Latvijas reģionu attīstības fonda dibinātāju vidū ir gan valsts pārvaldes, gan pašvaldību, gan uzņēmēju pārstāvji, kuri darbojas kā līdzvērtīgi biedri. Mūsuprāt, nozīmīgi ir tas, ka par tikko dibinātā fonda biedru var kļūt jebkura fiziska vai juridiska persona.

Latvijas reģionu attīstības fonda atvēršanas rituāla priekšnojautās sastapām Ministru prezidenta padomnieku pašvaldību jautājumos Jāni Kalviņu, 6.Saeimas deputātu, kas tagad kļuvis par fonda vadītāja vietnieku:

— Protams, mēs esam tikai ceļa sākumā, un jau pēc pāris mēnešiem būtu neprātīgi nākt klajā ar visaptverošām atziņām: nu tikai būs! Tomēr, domājot par fonda veidošanu un apzinoties, ka tas varētu būt savdabīga pašvaldību informācijas centra struktūra, nonācām pie vairākām atziņām.

Cita starpā, protams, Latvijā patlaban ir salīdzinoši daudz un dažādu institūciju, kas pievēršas reģionālas attīstības veicināšanai. Daudzi zina, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ir savs Reģionālās attīstības departaments, arī Ekonomikas ministrijas aprūpē ir savs Reģionālais fonds.

Turklāt katra rajona un septiņu lielpilsētu pašvaldībās ir īpašas struktūrvienības, kuras pievēršas savu teritoriju attīstības plānošanai tām piekritīgajās zemes platībās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!