• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šveices sadarbības programmas īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2011., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.04.2011., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šveices sadarbības programmas īstenošanu

28.aprīlī Finanšu ministrijā (FM) notika Latvijas un Šveices sadarbības programmas trešā gada sanāksme, kurā Šveices pārstāvji atbalstīja jaunu Latvijas projekta ideju par ugunsdrošības pasākumu īstenošanu Latvijas skolās prioritātes "Drošība, stabilitāte un atbalsts reformām" ietvaros.

Sanāksmē FM pārstāvji ar Šveices attīstības un sadarbības aģentūras, Ekonomisko lietu valsts sekretariāta un Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā pārstāvjiem pārrunāja Šveices sadarbības programmas īstenošanas gaitu no 2010.gada aprīļa līdz 2011.gada martam.

Līdz šā gada aprīlim Šveices kompetentās iestādes ir apstiprinājušas deviņus no desmit līdz šim Latvijas ieplānotajiem projektiem par kopējo finansējumu 49,4 miljoni Šveices franku jeb 27 miljoni latu, kas ir 87% no Latvijai kopējā pieejamā Šveices finansējuma.

Latvijai Šveices programmas ietvaros pieejamais finansējums 56,88 miljoni Šveices franku jeb ~30,7 miljoni latu ir piešķirams laika periodā no 2007.gada līdz 2012.gadam, savukārt projektu īstenošanas un finansējuma apguves periods ir līdz 2017.gada decembra beigām. Tādējādi ar Šveices finanšu atbalstu Latvijā plānots ieviest 11 projektus, martā parakstītais līgums par Sarkandaugavas sanācijas projektu ir jau septītais projekts (otrs lielākais projekts), kas ticis sākts.

Šveices programmas ietvaros projektu apstiprināšana norit divās kārtās – pirmajā posmā tiek apstiprināti projektu izklāsti (desmit Latvijas projektu izklāsti tika apstiprināti līdz 2010.gada beigām), savukārt nākamais posms pēc Šveices kompetento iestāžu pozitīva lēmuma saņemšanas ir projekta gala iesnieguma izstrāde.

Šobrīd jau ir īstenots projekts par skolas autobusu iegādi pašvaldībām (piegādāti 110 autobusi 59 pašvaldībām), tiek īstenots projekts par tiesu modernizāciju (plānots visās tiesās un ieslodzījuma vietās uzstādīt 81 videokonferenču iekārtu, visās tiesu sēžu zālēs – 295 audio ierakstu iekārtas), "NVO fonds", kura mērķis ir atbalstīt nevalstisko organizāciju aktivitātes, uzlabojot dzīves kvalitāti jauniešiem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, ar īpašām vajadzībām, bāreņiem un senioriem (konkursā jau apstiprināti un tiek ieviesti 56 apakšprojekti).

Tiek arī īstenots projekts "Tehniskā palīdzība finanšu pārskatu sagatavošanā", lai nodrošinātu Latvijas grāmatvedību un komercsabiedrību revīziju regulējošo tiesību aktu atbilstību ES prasībām, kā arī pilnveidotu un stiprinātu administratīvo kapacitāti grāmatvedības un revīzijas politikas izstrādes jomā. Tāpat tiek realizēts projekts "Stipendiju fonds" ar mērķi paaugstināt Latvijas pētnieku zinātnisko kapacitāti un veicināt ilgtspējīgu zinātnisko sadarbību starp Latviju un Šveici (pirmajā konkursā jau apstiprināti trīs stipendiāti).

Kā arī tiek īstenots projekts "Tehniskās palīdzības fonds un Projektu sagatavošanas fonds", kura mērķis ir sniegt atbalstu Latvijas un Šveices sadarbības programmas efektīvai ieviešanai un atbalstīt projektu iesniegumu sagatavošanu.

Šā gada jūlijā plānots sākt projekta "Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā" īstenošanu, kura ietvaros Latvijas augstskolām un zinātniskajām institūcijām būs iespēja uzaicināt vieslektorus un zinātniekus no Šveices.

Vēl divus projektus "Atbalsts jaunatnes politikas attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos" (plānots izveidot 17 jauniešu centrus un noorganizēt 100 apmācību seminārus jauniešiem) un "Mikrokreditēšanas programma" (plānots atbalstīt ~650 mikrouzņēmumus un pašnodarbinātās personas) plānots sākt šajā gadā.

Sanāksmē Madonā notiks arī projektu apskates vizīte, kuras laikā Šveices delegācija tiks iepazīstināta ar trīs Šveices apstiprināto projektu aktivitātēm: jauniešu centram paredzēto telpu pārbūvi, iegādāto skolas autobusu un biedrības "NVO "Ozols"" īstenoto apakšprojektu "Sadarbības starp paaudzēm veidošana sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautiem iedzīvotājiem Madonas novadā", kas tiek īstenots NVO fonda ietvaros.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!