• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Moldovā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2011., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

29.04.2011., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Moldovā

27. un 28.aprīlī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis darba vizītē Moldovā tikās ar augstākajām Moldovas amatpersonām, lai pārrunātu savstarpējo divpusējo sadarbību un paustu Latvijas atbalstu Moldovas Eiropas integrācijas centieniem.

Tiekoties ar Moldovas ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Juriju Ļanki, Ģ.V.Kristovskis uzsvēra Moldovas panākto ievērojamo progresu Eiropas integrācijas procesā, sarunās par ES un Moldovas Asociācijas līgumu un īstenojot vīzu liberalizācijas rīcības plānu. Ģ.V.Kristovskis pauda Latvijas gatavību palīdzēt Moldovai konkrētās ES integrācijas jomās, jo īpaši likuma un tiesu varas stiprināšanā. Ministrs aicināja Moldovu veikt nepieciešamās reformas, lai tā pēc iespējas ātrāk varētu sākt sarunas ar ES par padziļinātās un visaptverošās brīvās tirdzniecības telpas izveidi. Moldovas ārlietu ministrs pateicās Latvijai par atbalstu un uzsvēra Latvijas ekspertīzes nozīmi, īpaši reformējot tiesu sistēmu.

Ārlietu ministri parakstīja starpministriju Saprašanās memorandu par sadarbību Eiropas integrācijas jomā. Memorands paredz Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu Moldovai sarunās ar ES par Asociācijas līgumu, t.sk. par padziļināto un visaptverošo brīvās tirdzniecības telpu, un ES un Moldovas vīzu dialoga ietvaros; divpusējo konsultāciju rīkošanu reizi gadā; pieredzes apmaiņas vizītes Moldovas diplomātiem un ierēdņiem; nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvju sadarbības veicināšanu.

Tiekoties ar Moldovas prezidenta p.i. un parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu un premjerministru Vladimiru Filatu, tika pārrunāti jautājumi, kas skar iekšpolitisko situāciju Moldovā un tās reformu centienus.

Ar Moldovas premjerministra vietnieku reintegrācijas jautājumos Eiženu Karpovu pārrunājot aktualitātes Piedņestras jautājumā un Moldovas reintegrācijas plānus, Ģ.V.Kristovskis apliecināja Latvijas atbalstu Moldovas suverenitātei un teritoriālai vienotībai. Ministrs izteica cerību, ka iesaistītajām pusēm izdosies atjaunot formālās 5+2 (Moldova, Piedņestra, Krievija, Ukraina, EDSO un ASV, ES) formāta sarunas Piedņestras konflikta politiska noregulējuma panākšanai.

Vizītes Moldovā laikā ministrs pasniedza 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi Moldovas Republikas pilsonim Aleksandram Bakumenko.  

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!