• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodas 5. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1999., Nr. 86/87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izteikumiem par sprādziena organizētājiem pie Rīgas sinagogas

Vēl šajā numurā

19.03.1999., Nr. 86/87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie jums dodas 5. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti 18. un 25. februārī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 16. līdz 23. februārim. Likumā "Par bezvalstnieka statusu Latvijas Republikā" noteikts, ka šādu tiesisko statusu var iegūt tikai tādas personas, kuras likumīgi uzturas Latvijas teritorijā un kuras nav izdarījušas smagu vai sevišķi smagu noziegumu vai arī nav izdarījušas tādas darbības, kas ir pretrunā ar ANO principiem un mērķiem. Bezvalstniekam ir visas Satversmē noteiktās tiesības un tiesības saņemt tulka palīdzību tiesvedībā. Bezvalstniekam ir pienākums ievērot Latvijas likumus. Saeima izdarījusi grozījumus vairākos likumos par brīvās tirdzniecības līgumiem. Tie ir spēkā ar šā gada 1. janvāri, jo Ministru kabinets 1998. gada 29. decembrī izdeva noteikumus Satversmes 81. pantā noteiktajā kārtībā par grozījumiem šajos likumos. Pieņemts likums "Par nekustamā īpašuma nodošanu Tautas frontes muzeja sabiedriskajai padomei". Ja Tautas frontes muzeja sabiedriskā padome izbeidz pastāvēt vai muzejs tiek likvidēts, šis īpašums nododams valstij.

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par obligātās sociālās apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām atlīdzības piešķiršanas un aprēķināšanas kārtību. Tajos dotas formulas slimības pabalsta, darbspēju zaudējuma atlīdzības un apbedīšanas pabalsta aprēķināšanai, kā arī vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanai. Divi noteikumi attiecas uz transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Saskaņā ar Tūrisma likumu izdoti "Noteikumi par tūrisma uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) datu bāzes izveidi" un "Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras nolikums". Ar Ministru kabineta rīkojumu tiek reorganizēta Valsts tūrisma pārvalde un uz tās bāzes izveidota valsts institūcija Latvijas Tūrisma attīstības aģentūra. Saskaņā ar likumu "Par Valsts ieņēmumu dienestu" izdoti jauni noteikumi par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un iekārtām, bet saskaņā ar likumu "Par humānās palīdzības sūtījumiem" — jauni noteikumi par humānās palīdzības kravu saņemšanas atļauju izsniegšanu vai atsaukšanu. Noteikumiem "Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma prasības" ir trīs pielikumi. Pirmajā noteikti mikrobioloģiskie nekaitīguma rādītāji un pieļaujamās normas atsevišķi ūdensvada ūdenim un pudelēs vai cisternās pildītajam ūdenim, kā arī ķīmiskie rādītāji un kontrolrādītāji ar to pieļaujamām normām. Otrajā — kārtējās kontroles rādītāji un minimālais paraugu ņemšanas un analīžu biežums. Trešajā — nekaitīguma rādītāju noteikšanas metodes. Atsevišķiem rādītājiem tās var būt nereglamentētas: krāsai, smaržai, garšai, duļķainībai. Noteikumi par aizsargājamo ainavu apvidiem nosaka sešas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas. Tās ir Veclaicene, Vecpiebalga, Augšdaugava, Augšzeme, Ezernieki, Vestiena. Sešos pielikumos dotas šo teritoriju shēmas un robežu apraksts. Grozījumi izdarīti vairāku institūciju darbības nolikumos: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Labklājības ministrijas, Finansu ministrijas un Reģionālā fonda nolikumā. Saskaņā ar likumu "Par valsts civildienestu" izdota instrukcija "Kārtība, kādā ierēdnis (ierēdņa kandidāts) valsts civiliestādei atmaksā saņemto mācību maksas kompensāciju".

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!