• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Malaizijas un Beninas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc kārtējās nedēļas tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Malaizijas un Beninas vēstniekus

19.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijas Republikā akreditēja Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Čju Čongu Kitu (attēlā pa kreisi) un Beninas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Arleti Danjonu-Vinjikēnu (attēlā pa labi).

Tikšanās laikā ar jauno Malaizijas vēstnieku Valsts prezidents uzsvēra, ka pastāv iespējas aktivizēt abu valstu savstarpējās attiecības, un aicināja jauno vēstnieku savas kadences laikā aktīvi strādāt pie politisko konsultāciju veicināšanas. Abas amatpersonas apsprieda arī iespējas izmantot pastāvošo potenciālu sadarbībai ekonomikā. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību Latvijai un Malaizijai savstarpēji atvērt goda konsulātus, lai veicinātu valstu sadarbību. Abas amatpersonas pārrunāja arī sadarbības iespējas starptautiskās organizācijās, īpaši Apvienoto Nāciju Organizācijā, kā arī Eiropas Savienības un Āzijas dialoga ietvaros.

Sarunā ar Beninas jauno vēstnieci Latvijā Valsts prezidents nodeva apsveikumu Beninas prezidentam Tomā Bonī Jajī saistībā ar neseno pārvēlēšanu amatā. V.Zatlers uzsvēra, ka veiksmīgu attiecību veidošana ar Āfrikas valstīm ir viena no Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts ārpolitikas prioritātēm, tādēļ ir īpaši svarīgi iegūt uzticamus un draudzīgus sadarbības partnerus. Tādēļ Valsts prezidents aicināja jauno vēstnieci, pildot viņai uzticētos pienākumus, veicināt Latvijas atpazīstamību. V.Zatlers uzsvēra arī veiksmīgas politiskās sadarbības nozīmi dažādos starptautiskos forumos, īpaši Eiropas Savienības un Āfrikas samitā. Sarunas laikā abas amatpersonas apsprieda nesen notikušā ES un Āfrikas samita nozīmi un rezultātus. Tāpat tika pārrunātas iespējas veidot divpusējo līgumtiesisko bāzi un to turpmāk attīstīt.

Jaunā Malaizijas vēstnieka rezidence būs Helsinkos, bet Beninas vēstniece rezidēs Kopenhāgenā.

Čja Čongs Kits – dzimis 1958.gadā. Ieguvis maģistra grādu diplomātijā un stratēģijā. Ārlietu dienestā kopš 1984.gada, strādājis vēstniecībā Rumānijā un ministrijas centrālajā aparātā dažādos amatos. Bijis Malaizijas vēstnieks Zimbabvē un Somijā.

Arlete Danjona-Vinjikēna – dzimusi 1951.gadā. Studējusi starptautiskās attiecības Vācijā, Šveicē un Amerikas Savienotajās Valstīs. Kopš 1979.gada ārlietu dienestā, strādājusi vēstniecībā Ķīnā, Francijā un ministrijas centrālajā aparātā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!