• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu pasākumu "Darba vieta jaunietim". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2011., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/229103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības norēķinu centrs: Par ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni

Vēl šajā numurā

21.04.2011., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu pasākumu “Darba vieta jaunietim”

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Kompleksi atbalsta pasākumi” ietvaros sāk īstenot jaunu nodarbinātības pasākumu bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem – “Darba vieta jaunietim”. Aktivitātes mērķis ir veicināt, lai jaunieši bezdarbnieki, strādājot pie darba devēja, attīstītu darba iemaņas un prasmes, iegūtu darba pieredzi un kļūtu konkurētspējīgi darba tirgū.

Pasākumā varēs piedalīties jaunieši bezdarbnieki:

• kuriem bezdarbnieka statuss ir vismaz sešus mēnešus;

• persona pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (tēvs vai māte);

• persona ar invaliditāti.

Pieteikties dalībai pasākumā “Darba vieta jaunietim” var jau no šā gada 13.aprīļa NVA filiālēs visā Latvijā. Par vēlmi tikt nodarbinātam pasākumā jāpaziņo savā NVA filiālē, jāaizpilda anketa un jāsaņem karjeras konsultanta atzinums par izvēlētās profesijas piemērotību. Viena pasākuma dalībnieka nodarbinātības ilgums – līdz deviņiem mēnešiem.

Jaunietis bezdarbnieks, strādājot viņam izveidotajā darba vietā, saņems darba samaksu, kas nevarēs būt mazāka par valstī noteikto minimālo algu – 200 latiem mēnesī, par kuru darba devējs veiks visas valstī noteiktās nodokļu iemaksas. Līgumu ar darba devēju slēgs NVA, savukārt darba devējs jau attiecīgi tālāk slēgs darba līgumu ar jaunieti.

Darba devēji, kuri piedalīsies pasākumā, saņems dotāciju jaunieša bezdarbnieka algai – 100 latus mēnesī (par jaunieti ar invaliditāti – 150 latus) pirmo sešu mēnešu laikā un 50 latus mēnesī (par jaunieti ar invaliditāti – 100 latus) pēdējo trīs mēnešu laikā. Lai darba samaksa būtu vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā, darba devējam jaunieša bezdarbnieka darba algai būs jānodrošina arī papildu finansējums.

Aktivitātes “Darba vieta jaunietim” ietvaros darba devējs varēs saņemt 50% dotāciju no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas darba vadītāja atalgojumam, ja pie darba devēja būs nodarbināti pieci jaunieši bezdarbnieki. Dotācija darba vadītāja atalgojumam par vienu nodarbināto jaunieti būs viena piektdaļa no valstī noteiktās minimālās darba algas apmēra.

Ir paredzēta arī izmaksu kompensācija darba devējam par darba vietas pielāgojumu veikšanu tiem jauniešiem, kuriem ir invaliditāte, ja pielāgojumu nepieciešamību apstiprinājis ergoterapeits. Kompensācijas apmērs darba devējam par vienas darba vietas pielāgošanu paredzēts līdz 500 latiem.

Darba vieta jaunietim netiek organizēta nekvalificētos un mazkvalificētos darbos, piemēram, sētnieku, apkopēju un citos līdzīgos darbos.

Pasākumā “Darba vieta jaunietim” 2011.gadā plānots nodarbināt 1050 jauniešus bezdarbniekus.

Detalizētāka informācija un pieteikuma formas atrodamas NVA mājaslapā.

Nodarbinātības valsts aģentūras
Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!