• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2011., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.04.2011., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Ministrs U.Augulis

Uz jaut. nr.17/J10 – dok. nr.767

Par likumā ietvertā uzdevuma nepildīšanu

Satiksmes ministrija 2011.gada 1.aprīlī ir saņēmusi Ministru prezidenta 2011.gada 31.marta rezolūciju Nr.45/SAN-791, ar uzdevumu sadarbībā ar Iekšlietu ministriju un Valsts kanceleju sagatavot un iesniegt Saeimā atbildi uz Saeimas deputātu jautājumu "Par likumā ietvertā uzdevuma nepildīšanu" par Ministru kabineta noteikumu izstrādāšanu un informē par sekojošo.

1. Ministru kabineta 2010.gada 14.septembra sēdes (prot. Nr.47 31.§) protokola 3.punktā un Ministru prezidenta 2010.gada 24.novembra rezolūcijā Nr.12/2010-JUR-508 dots uzdevums Satiksmes ministrijai sadarbībā ar Iekšlietu ministriju nodrošināt, ka līdz ar likumprojektā "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" paredzētā regulējuma spēkā stāšanos ir sagatavoti administratīvās ietekmēšanas līdzekļa (garantijas nauda) piemērošanas noteikumi.

Satiksmes ministrija kopīgi ar Autotransporta inspekciju sagatavoja Ministru kabineta noteikumu projektu "Garantijas naudas iemaksas, atmaksas un dokumentu aizturēšanas kārtība" par Autotransporta inspekcijas kompetences ietvaros paredzēto rīcību, iekasējot garantijas naudu. Savukārt 2010.gada 13.novembrī tika saņemta Iekšlietu ministrijas 2010.gada 12.novembra vēstule Nr.1-38/3547 "Par Ministru kabineta sēdē uzdotā uzdevuma izpildi", ar kuru Iekšlietu ministrija iesniedza savu sagatavoto Ministru kabineta noteikumu projektu "Garantijas naudas iemaksas, atmaksas un dokumentu aizturēšanas kārtība".

Laikā, kad notika kopīgu Ministru kabineta noteikumu izstrādāšana, Ministru kabineta 2010.gada 30.novembra sēdē tika atbalstīti grozījumi Autopārvadājumu likumā, kas paredz, ka autopārvadājumu uzraudzību un kontroli, kā arī Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un Latvijas Republikai saistošajiem normatīvajiem aktiem atbilstošus autopārvadājumus Latvijas Republikas teritorijā nodrošina Valsts policija, sakarā ar ko pieņemts konceptuāls lēmums saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta ceturtās daļas 5.punktu likvidēt Autotransporta inspekciju. Ministru kabinets 2010.gada 13.decembrī izdeva rīkojumu Nr.727 "Par Autotransporta inspekcijas likvidāciju", kura 1.punkts paredz, ka līdz 2011.gada 31.martam likvidēt satiksmes ministra pārraudzībā esošo Autotransporta inspekciju un nodot tās pārvaldes uzdevumus Valsts policijai.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 30.novembra sēdē atbalstīto likumprojektu "Grozījumi Autopārvadājumu likumā" Satiksmes ministrija 2010.gada 9.decembrī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai (vēstule Nr.04.4-01/6260) iesniedza priekšlikumu likumprojekta "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" (Nr.159/Lp10) otrajam lasījumam, kurš paredzēja papildināt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa Pārejas noteikumus ar 18.punktu – "Šā kodeksa divdesmit "a" nodaļa stājas spēkā 2011.gada 1.aprīlī". Minētais priekšlikums tika iesniegts likumprojektam, kuru bija paredzēts izskatīt Saeimā 2011.gada valsts budžeta likumprojektu paketē. Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" (Nr.159/Lp10) pēc deputātu iesnieguma tika izslēgts no Saeimas 2010.gada 23.decembra sēdes darba kārtības, atcelts likumprojektam steidzamības statuss, mainīta atbildīgā komisija un nodots izskatīšanai Saeimas Juridiskajai komisijai vispārīgā kārtībā. Līdz ar to Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa divdesmit "a" nodaļa "Garantijas nauda" stājās spēkā 2011.gada 1.janvārī.

2. Satiksmes ministrija ir sagatavojusi un 2011.gada 24.martā ar pavadvēstuli Nr.04-01/142 iesniegusi Iekšlietu ministrijā saskaņošanai Ministru kabineta protokollēmuma projektu "Par Ministru kabineta 2010.gada 14.septembra sēdes protokollēmuma (prot. Nr.47 31.§) "Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā"" 3.punktā dotā uzdevuma izpildi", kurš paredz Iekšlietu ministriju noteikt kā atbildīgo par doto uzdevumu. Tā kā atzinums nav saņemts, projekts tiek uzskatīts par saskaņotu (noklusējuma saskaņojums) un š.g. 11.aprīlī tiks iesniegts Valsts kancelejā izskatīšanai Ministru kabinetā.

3. Uzdevumu izpildes koordinācija un kontrole tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 7.aprīļa noteikumos Nr.300 "Ministru kabineta kārtības rullis" (turpmāk – Kārtības rullis) paredzēto kārtību. Uzdevumu kontroles izpilde tiek nodrošināta Dokumentu automatizētajā uzskaites un kontroles sistēmā (turpmāk – sistēma DAUKS), kurā informācijas aprite par dotajiem uzdevumiem un to izpildes gaitu notiek elektroniski, līdz ar ko operatīvi un efektīvi. Saskaņā ar Ministru kabineta 2003.gada 20.maija noteikumu Nr.263 "Valsts kancelejas nolikums" 4.10.apakšpunktu likumos un Saeimas lēmumos Ministru kabinetam doto uzdevumu izpildes koordināciju un kontroli nodrošina Valsts kanceleja.

Nekavējoties pēc izsludinātā likuma saņemšanas atbilstoši Kārtības ruļļa 234.punktam Ministru prezidents dod uzdevumu attiecīgajam Ministru kabineta loceklim likumā dotā uzdevuma izpildes nodrošināšanai sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā nepieciešamos tiesību aktu projektus. Saskaņā ar Kārtības ruļļa 236.punktu uzdevumu izpildes termiņš tiek noteikts atbilstoši likumā noteiktajam termiņam, bet, ja likumā konkrēts termiņš nav noteikts, uzdevuma izpildes termiņu nosaka, vadoties no attiecīgā likuma spēkā stāšanās termiņa.

Saskaņā ar Kārtības ruļļa 238.punktu Valsts kanceleja nākamajā darbdienā pēc Ministru prezidenta rezolūcijas izpildes termiņa beigām sistēmā DAUKS nosūta ministrijas atbildīgajai amatpersonai atgādinājumu par uzdevuma neizpildi. Turpmāk šādi atgādinājumi ministrijai tiek nosūtīti regulāri vienu reizi mēnesī. Papildus saskaņā ar Kārtības ruļļa 239.punktu Valsts kancelejas sagatavotā informācija par neizpildītajiem uzdevumiem tiek izskatīta vienu reizi mēnesī Valsts sekretāru sanāksmē.

Ņemot vērā minēto, Valsts kancelejas ieskatā tiek nodrošināta pārdomāta kārtība par likumos dotā uzdevuma savlaicīgu izpildi.

Satiksmes ministrs U.Augulis

Rīgā 2011.gada 6.aprīlī



 

Ministrs J.Bārzdiņš

Uz jaut. nr.18/J10 – dok. nr.766

Par neauglības problēmu risināšanu

Veselības ministrija ir saņēmusi Latvijas Republikas Saeimas Kancelejas 2011.gada 31.marta vēstuli Nr.12/2-5-n/66-2011, ar kuru nosūtīts Veselības ministrijai atbildes sniegšanai adresētais deputātu jautājums Nr.18/J10 "Par neauglības problēmu risināšanu".

Veselības ministrija savas kompetences ietvaros sniedz šādu atbildi:

1. Vēlamies informēt, ka Labklājības ministrijas izstrādāto Ģimenes valsts politikas pamatnostādņu 2011.-2017.gadam 4.nodaļas "Rīcības virzieni un prioritārie uzdevumi" rīcības virziena "Ģimenes dzīves plānošana un bērna ienākšana ģimenē" 5.uzdevums paredz izvērtēt iespēju ieviest valsts atbalsta pasākumus neauglības ārstēšanai. Par uzdevuma īstenošanu atbildīgās institūcijas ir Veselības ministrija un Labklājības ministrija. Ņemot vērā veselības nozares ierobežotos finanšu resursus, darbu pie pasākuma realizācijas plānots uzsākt no 2014.gada.

2. Informējam, ka pašlaik Latvijā dzimumšūnu donoru banku (spermas banku) uztur veselības aprūpes jomu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izvērtētās un obligātajām prasībām atbilstošās ārstniecības iestādēs, kurās veic medicīnisko apaugļošanu (Ministru kabineta 2003.gada 16.decembra noteikumu Nr.716 "Medicīniskās apaugļošanas organizatoriskā kārtība un neauglīgo ģimeņu reģistra, medicīniskās apaugļošanas reģistra, dzimumšūnu donoru reģistra un donoru dzimumšūnu banku izveidošanas kārtība" 14.punkts).

Pašlaik dzimumšūnu donoru bankas netiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem.

Papildus darām zināmu, ka, uzlabojoties finanšu situācijai valstī, iespēja ieviest valsts atbalsta pasākumus neauglības ārstēšanai tiks pārskatīta agrāk par pašlaik plānoto termiņu.

Vienlaikus vēlamies informēt, ka Veselības ministrijā ir izveidota darba grupa (apstiprināta ar Veselības ministrijas 2011.gada 19.janvāra rīkojumu Nr.9 "Par darba grupas izveidošanu"), kura izvērtē lokālajās slimnīcās un traumpunktos sniedzamās palīdzības apjomu un darba organizāciju, kā arī iespēju racionāli izmantot veselības aprūpes nozarei pieejamos finanšu līdzekļus. Darba grupā tiek skatīta iespēja novirzīt finanšu līdzekļus arī mākslīgās apaugļošanas programmas uzsākšanai.

Veselības ministrs J.Bārzdiņš

Rīgā 2011.gada 6.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!