• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nekustamā īpašuma nodokļa sistēmas uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2011., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par amonija nitrātu saturošu mēslošanas līdzekļu iegādi

Vēl šajā numurā

15.04.2011., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par nekustamā īpašuma nodokļa sistēmas uzlabošanu

Pierīgas pašvaldības ir izplatījušas masu medijiem nepatiesu informāciju, norādot, ka Finanšu ministrija “spiež” Valsts zemes dienestu palielināt kadastrālās vērtības un tādējādi palielināt ieņēmumus no nekustamā īpašuma nodokļa.

Pirmkārt, Finanšu ministrija nenosaka un neietekmē kadastrālās vērtības, bet to pēc noteiktas metodikas, kurā ņem vērā vairākus parametrus un aspektus, dara Valsts zemes dienests.

Otrkārt, Finanšu ministrijā ir izveidota darba grupa nekustamā īpašuma nodokļa sistēmas kopējai pilnveidei. Darba grupā ir ne tikai Finanšu ministrijas un citu valsts institūciju pārstāvji, bet ļoti plaši ir pārstāvētas pašvaldības – gan Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, gan vairāku pašvaldību vadītāji un speciālisti. Tādējādi kopējā valsts institūciju un pašvaldību darbā tiks meklētas iespējas īstermiņā un vidējā termiņā sabalansēt nodokļa slogu, uzlabojot nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību noteikšanas metodiku un precizējot nodokļu objektu loku.

Darba grupai ir uzdevums līdz 15.jūlijam iesniegt Ministru kabinetā savus priekšlikumus, to skaitā izvērtējot iespējas dot pašvaldībām plašākas iespējas pašām likumā definētā koridorā noteikt nekustamā īpašuma nodokļa likmes. Tas ļautu pašvaldībām daudz elastīgāk noteikt nomaksājamā nodokļa apmēru atkarībā no īpašuma izmantošanas veida un īpašnieka finansiālās situācijas, kā arī būt atbildīgām par šā nodokļa prognozi un ieņēmumiem savā teritorijā.

Nekustamā īpašuma nodokli gan iekasē, gan arī savos budžetos saņem un pilnībā izlieto pašvaldības.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!