• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2011.gada valsts budžeta grozījumu projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2011., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Spānijas, Tanzānijas un Kataras vēstniekus

Vēl šajā numurā

14.04.2011., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2011.gada valsts budžeta grozījumu projektu

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti 13.aprīlī atbalstīja 2011.gada valsts budžeta grozījumus un pavadošo likumprojektu paketi un nolēma tos virzīt izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā.

Ar grozījumiem par 6,8 miljoniem latu plānots samazināt valsts budžeta izdevumus, paredzot mazāku finansējumu Ministru kabinetam, ministrijām un citām valsts pārvaldes iestādēm, kā arī mērķdotācijām pašvaldībām. Savukārt budžeta ieņēmumus plānots palielināt par 21,2 miljoniem latu.

Kopumā komisijas sēdēs 12. un 13.aprīlī izskatīti 145 priekšlikumi izmaiņām 2011.gada valsts budžeta likumā un saistītajos likumprojektos.

Valsts budžeta grozījumi paredz vairākas izmaiņas nodokļu likumos, tostarp nosakot, ka ar 1.jūliju dabasgāzei tiks piemērota pievienotās vērtības nodokļa standartlikme.

Akcīzes nodoklis cigaretēm tiks paaugstināts līdz 52 latiem par 1000 cigaretēm un smēķējamai tabakai līdz 34 latiem par vienu kilogramu. Savukārt akcīzes nodokļa likme stiprajam alkoholam ar šā gada 1.jūniju tiks paaugstināta līdz 940 latiem par 100 litriem absolūtā spirta.

Grozījumi veikti arī attiecībā uz azartspēļu nodokli, nosakot lielākas nodokļu likmes dažādām azartspēlēm, tostarp ruletēm, kāršu spēlēm, kauliņu spēlēm, mehāniskajiem automātiem. Savukārt akcīzes nodokli degvielai plānots paaugstināt par 2 santīmiem par litru.

Grozījumi paredz arī līdz 2014.gada 31.decembrim pagarināt ierobežojumus slimības, maternitātes, paternitātes, vecāku un bezdarbnieku pabalstiem. Līdz šim pabalstu ierobežojums bija noteikts līdz 2012.gada 31.decembrim.

Likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2011.gadam”” un grozījumus deviņos likumos, kas saistīti ar valsts budžetu, Saeima otrajā lasījumā skatīs šodien, 14.aprīlī.

Savukārt vakar, 13.aprīlī, gandrīz piecas stundas norisinājās valdības sarunas ar starptautisko aizdevēju pārstāvjiem, kuru laikā tika panāktas vairākas būtiskas vienošanās. Nākamā gada valsts budžeta konsolidēšanas provizoriskais apjoms būtu no 150 līdz 180 miljoniem latu. Tāpat 2012.gada valsts budžeta deficīta mērķis paliek nemainīgs – nodrošināt deficītu zem 3% no iekšzemes kopprodukta. Iespējams, šis konsolidācijas apjoms pat nodrošinātu 2,5% deficīta līmeni.

Sarunās panākta arī vienošanās par jau iepriekš sagatavotajiem šā gada valsts budžeta grozījumiem, un, ja tie tiks apstiprināti Saeimā, no aizdevēju puses nekādu iebildumu nevarētu būt. Tāpat puses vakar panākušas vienošanos, ka Latvija budžeta deficīta mazināšanai varēs izmantot daļu no starptautiskā aizdevuma līdzekļiem, kuri līdz šim glabāti finanšu sektora stabilitātei.

Saeimas preses dienests; “LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!