• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 7.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2011., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

13.04.2011., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 7.aprīlī

ZM: Par transportēšanas izdevumu samazināšanu lauksaimniekiem

7.aprīlī valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.571 “Ceļu satiksmes noteikumi”. Izmaiņas noteikumos paredz pagarināt laikposmu par diviem mēnešiem, kad traktortehnika drīkst vilkt divas piekabes.

Šobrīd noteikumi nosaka, ka traktortehnika divas piekabes drīkst vilkt laikposmā no 1.maija līdz 1.oktobrim.

Lai lauksaimniekiem samazinātu transportēšanas izmaksas ar traktortehniku, ZM izstrādājusi grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos.

Turpmāk traktortehnika divas piekabes drīkstēs vilkt laikposmā no 1.aprīļa līdz 1.oktobrim, bet no 1.oktobra līdz 1.novembrim – tikai diennakts gaišajā laikā. Tādējādi lauksaimniekiem tiks būtiski samazinātas saimnieciskās darbības nodrošināšanas un saražotās produkcijas transportēšanas izmaksas.

Pavasara periods, kad traktortehnika drīkst vilkt divas piekabes, jāpagarina, jo lauksaimniekiem jāveic sēklas materiālu un minerālmēslu piegāde, veicot pavasara sējas un sējumu kopšanas darbus. Savukārt rudens periods jāpagarina, lai lauksaimnieki ar traktortehniku un divām piekabēm varētu veikt saražotās produkcijas transportēšanu uz pārstrādes uzņēmumiem vai saimniecībām.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

 

ZM: Par cūku pārraudzības kārtības vienkāršošanu

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Cūku pārraudzības kārtība”, ko 7.aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Normatīvais akts noteiks kārtību, kādā tiks reģistrēti cūku pārraudzības dati, noteiks pārrauga un ganāmpulka īpašnieka tiesības un pienākumus, kā arī šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas funkcijas cūku pārraudzības procesā.

Cūku pārraudzības kārtība izstrādāta, jo 2011.gada 1.jūlijā stāsies spēkā Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums un zaudēs spēku šobrīd spēkā esošie MK 2002.gada 2.jūlija noteikumi Nr.287 “Cūku pārraudzības kārtība”.

Patlaban lielākās šķirnes cūku audzēšanas saimniecības izmanto dažādas pārraudzības programmas, piemēram, “Seleks-C” u.c. Savukārt daļa mazo saimniecību datu apkopošanai izmanto citas pārraudzības programmas vai arī papīra formātu, tāpēc pārraudzības datus nav iespējams savstarpēji saistīt. Vienotas pārraudzības datubāzes trūkums apgrūtina pārraudzības datu apkopošanu un izmantošanu tālākajam ciltsdarbam.

Plānots, ka turpmāk datus šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijai būs jānosūta elektroniski. Tādējādi tiks ieviesta vienota pārraudzības on-line programma, kurā katrs pārraugs ievadīs pārraudzības datus, pretī saņemot datu apkopojumus un izdrukas.

Līdz šim informāciju par kopējiem cūku pārraudzības rezultātiem iepriekšējā pārraudzības gadā Lauksaimniecības datu centrs saņēma reizi gadā. Taču turpmāk pieeja informācijai būs iespējama katru dienu.

Tāpat arī vienota pārraudzības datorprogramma atvieglos pārraudzības datu apmaiņu starp organizācijām un pārraudzības ganāmpulku īpašniekiem.

Paredzēts, ka cūku pārraugiem pārraudzības datus datubāzē elektroniski būs jāreģistrē ar 2012.gada 1.janvāri. Datubāzi uzturēs un pārraudzības datu apstrādi nodrošinās šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācija.

Noteikumi pēc to apstiprināšanas valdībā attieksies uz šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijām, šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecībām, cūku ganāmpulku īpašniekiem, kuri veic pārraudzību, kā arī fiziskām personām, kuras veic cūku pārraudzību. Cūku pārraudzību saskaņā ar Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumu var veikt fiziskā persona, kas ir saņēmusi attiecīgu sertifikātu pārraudzības darba veikšanai vai apliecību šā darba veikšanai vienā ganāmpulkā.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!