• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar Liepājas uzņēmumu attīstības plāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par strukturālo reformu pilnveidošanu valstī

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar Liepājas uzņēmumu attīstības plāniem

8.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Liepājā tikās ar vairāku vietējo uzņēmumu pārstāvjiem, kuri veido jaunas darba vietas, un aktualizēja profesionālās izglītības nozīmi investīciju piesaistes jomā.

V.Dombrovskis uzsvēra: “Augstu vērtēju Liepājas uzņēmumu attīstības un investīciju piesaistes plānus, kas paredz vairāk nekā 160 jaunu darba vietu radīšanu Liepājā un tās apkaimē. Būtiski veicināt profesionālās izglītības attīstību, lai Latvija spētu nodrošināt vietējos uzņēmumus ar kvalificētiem speciālistiem, tādējādi veicinot ekonomikas attīstību.”

Jaunas darba vietas Liepājā plānojuši radīt SIA “Baltic Rim”, SIA “Trelleborg”, SIA “Lesjofors Springs LV”, SIA “Interspiro” un SIA “Baltik IT”. Augstas pievienotās vērtības investīcijas uzņēmumos, kas ietver jaunu darba vietu radīšanu, plānojuši arī citi Kurzemes reģiona uzņēmumi – Ventspilī SIA “Malmar Sheet Metal”, SIA “Latvisoft”, SIA “Dendrolight Latvija”, SIA “Bucher-Schoerling Baltic” un Talsos – SIA “Brabantia Latvija”.

Vizītes laikā V.Dombrovskis tikās ar Liepājas Biznesa centra vadību un uzņēmumu “Lesjofors Springs LV”, “Trelleborg Wheel Systems Liepaja” un “Interspiro” pārstāvjiem. Tikšanas laikā uzņēmēju pārstāvji uzsvēra profesionālās izglītības nozīmi investīciju piesaistē, norādot, ka jāveicina kvalificētu speciālistu sagatavošana Latvijā, jo šobrīd to trūkst.

V.Dombrovskis iepazinās ar darbu pie ES finansētā projekta “Brīvības ielas rekonstrukcija”, kā arī iepazinās ar Liepājas lidostas un Liepājas ostas darbu.

Premjers piedalījās diskusijā ar Latvijas lielo pilsētu mēriem un pārrunāja investīciju politiku Latvijā, pašvaldību prioritātes, ES plānošanas periodu 2014–2020, tranzīta ceļu programmu, reģionālās politikas attīstību un citus jautājumus.

Zanda Šadre, Ministru prezidenta preses sekretāra v.i.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!