• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Indijas sadarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Indijas sadarbības veicināšanu

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs 1.aprīlī, tiekoties ar Indijas Republikas ārlietu valsts ministri Prenītu Kauru, pārrunāja iespējas veicināt Latvijas un Indijas sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā, kā arī aktivizēt starpparlamentārās attiecības.

“Latvijas un Indijas divpusējās politiskās attiecības ir ļoti labas un aktīvas, un arī abu valstu tirdzniecības apgrozījums ar katru gadu pieaug. Tomēr Latvijas un Indijas ekonomiskajai sadarbībai joprojām ir liels izaugsmes potenciāls, it īpaši farmācijā, informācijas tehnoloģijās un citās nozarēs ar augstu pievienoto vērtību, kā arī izglītībā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs.

A.Klementjevs akcentēja Latvijas un Indijas aktīvo politisko dialogu, kā arī noslēgtos starpvalstu līgumus, kuri veido nepieciešamo līgumtiesisko bāzi tālākai ekonomiskajai sadarbībai. Spēkā jau stājies Latvijas un Indijas līgums par investīciju veicināšanu un aizsardzību, turpinās darbs pie līgumiem par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem un sadarbību veselības jomā.

Pārrunājot sadarbību izglītības jomā, A.Klementjevs akcentēja iespēju Indijas studentiem iegūt izglītību Latvijas augstskolās, piemēram, medicīnas vai aviācijas programmās. Tā ir laba iespēja indiešu jauniešiem par adekvātu maksu iegūt kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītību Eiropas Savienības dalībvalstī, atzīmēja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Viņš arī aicināja Indiju apsvērt iespēju Latvijā atvērt diplomātisko pārstāvniecību, kas vēl vairāk veicinātu abu valstu sadarbību.

Arī ministre par perspektīvu atzina abu valstu sadarbību farmācijas un medicīnas jomā. Indija ir viena no pasaules vadošajām valstīm farmācijas nozarē, un tajā ražotajiem medikamentiem ir gan augsta kvalitāte, gan pieņemama cena. Labs potenciāls ir arī abu valstu sadarbībai ajūrvēdas medicīnas jomā, par kuru Latvijas iedzīvotājiem ir visai liela interese, atzina P.Kaura. Tāpat Indija gatava attīstīt plašāku sadarbību augsto tehnoloģiju, biomedicīnas, izglītības un tūrisma jomās, norādīja ministre.

Ar Indijas ārlietu valsts ministri tikās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Indijas parlamentu priekšsēdētājs Atis Lejiņš un grupas deputāti. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas, kā arī sadarbība kultūras un izglītības jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!