• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja statusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja statusu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija aicina Ministru kabinetu nevilcināties un izskatīt koncepciju par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) turpmāko statusu. Par to komisijas deputāti vienojās 29.martā, uzklausot KNAB, Tieslietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras un Valsts kancelejas pārstāvjus.

“Aicinām Ministru prezidentu koncepciju par KNAB statusu virzīt izskatīšanai valdībā. Viennozīmīgi – KNAB statusa jautājums jāsakārto. To varēs izdarīt pēc koncepcijas pieņemšanas ar atbilstošiem likumu grozījumiem,” pauda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

“Sēdē izskanēja atšķirīgi viedokļi par disciplināratbildības piemērošanu KNAB priekšniekam un nepieciešamību stiprināt biroja autonomiju. Tomēr deputāti bija vienisprātis par skaidru kritēriju izstrādāšanu KNAB priekšnieka atlasei un iecelšanai amatā,” teica komisijas priekšsēdētājs. A.Latkovskis arī vērsa uzmanību uz apstākli, ka patlaban valstī ir divas iestādes ar līdzīgu tiesisko statusu un neatkarību – KNAB un Satversmes aizsardzības birojs.

Komisijas sekretārs Kārlis Seržants aicināja nesaistīt biroja statusa maiņas un neatkarības jautājumus ar konkrētām personālijām, kuras var mainīties. “Ko tad, ja premjerministra un KNAB priekšnieka amatā būs citi? Vai tad atkal mainīsim pakļautību?” vaicāja komisijas sekretārs. K.Seržants arī nepiekrita iespējamai KNAB padomes varas palielināšanai.

Savukārt deputāts Uģis Rotbergs, paužot atbalstu KNAB neatkarībai, tomēr aicināja to līdzsvarot ar atbildību KNAB padomes priekšā.

Pret iespēju Ministru prezidentam nodot disciplināratbildības varu pār KNAB priekšnieku iebilda deputāts Aleksejs Loskutovs. KNAB jābūt neatkarīgam, un disciplināratbildības piemērotājiem vajadzētu būt maksimāli tālu no KNAB pārraugāmajām sfērām, uzsvēra A.Loskutovs.

Deputāts Jānis Ādamsons sēdē pauda viedokli, ka KNAB jau tagad ir pietiekami neatkarīga iestāde. Tomēr problēma ir tajā, ka KNAB priekšnieku amatā ieceļ Saeima, bet pēc tam pārrauga valdība, kas rada neskaidrības biroja pakļautībā, pauda deputāts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!