• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības un nevalstisko organizāciju sadarbības nozīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2011., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas transporta ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.04.2011., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības un nevalstisko organizāciju sadarbības nozīmi

7.aprīlī Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memorandu parakstījušām nevalstiskajām organizācijām, kam no jauna pievienojās 13 organizācijas.

Ministru prezidents V.Dombrovskis savā uzrunā uzsvēra, ka NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome strādā un attīstās, uzlabojot valdības, valsts pārvaldes un pilsoniskās sabiedrības dialoga kvalitāti. “2009.gads mums pagāja valsts maksātnespējas novēršanas zīmē, 2010.gads nesa stabilizāciju un zināmu izaugsmi. Savukārt šā gada prioritāte ir strukturālās reformas, valsts konkurētspēja, attīstība un investīciju piesaiste, pie kā valdībai kopā ar NVO sektoru ir jāstrādā,” teica premjers.

Valsts kancelejas direktore, Memoranda padomes vadītāja Elita Dreimane izteica gandarījumu, ka aizvien vairāk NVO redz šo Memoranda forumu kā nozīmīgu instrumentu un palīgu attīstībai. “Valsts kanceleja ir kā tilts starp valdību un nevalstisko sektoru. Tāpēc aicinu pilsonisko sabiedrību būt aktīviem un aizvien vairāk izrādīt savu iniciatīvu,” teica E.Dreimane.

Savukārt Latvijas Pilsoniskās alianses direktore, Memoranda padomes vadītāja vietniece Rasma Pīpiķe aktualizēja jautājumu par nevalstisko organizāciju kapacitāti līdzdarboties visos lēmumu gatavošanas posmos un stadijās, vienlaikus rosinot apsvērt iespēju par NVO fonda izveidi, kas risinātu finanšu jautājumu pilnvērtīgas pilsoniskās sabiedrības pārstāvniecības nodrošināšanai.

Ministriju sniegtā informācija par memoranda mērķu izpildi 2010.gadā liecina par aktīvāku sadarbību starp valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju sektoru, jo pagājušajā gadā ir rīkotas 140 sabiedriskās apspriedes, kā arī 91 publiskā apspriešana, kas, salīdzinot ar 2009.gada rādītājiem, pieaudzis par divām reizēm. Tāpat gandrīz divas reizes palielinājies darba grupu skaits tiesību aktu projektu izstrādē, kurā iesaistīti NVO pārstāvji.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!