• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Finanšu sektora attīstības stratēģijas izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2011., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu

Vēl šajā numurā

08.04.2011., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par Finanšu sektora attīstības stratēģijas izstrādi

Finanšu ministrija ir sākusi darbu pie Finanšu sektora attīstības stratēģijas izstrādes, kuras mērķis ir izveidot Latvijā stabilu finanšu sektoru, kas atbalsta un veicina ekonomikas ilgtspējīgu attīstību, veicināt finanšu pieejamību, veidot pievilcīgu vidi finanšu pakalpojumu kā eksportspējīgas nozares attīstīšanai. Līdz 2011.gada beigām stratēģiju plānots sagatavot iesniegšanai Finanšu sektora attīstības padomē un līdz 2012.gada 1.jūnijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Stratēģijas izstrādei ir izveidota darba grupa, kuru vada Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, un tajā iekļauti pārstāvji no Finanšu ministrijas, Valsts kases, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Bankas, Ministru prezidenta biroja, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Satiksmes ministrijas, kā arī Rīgas domes, Latvijas Komercbanku asociācijas, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas, Latvijas Kooperatīvo krājaizdevu sabiedrību savienības un biržas “NASDAQ OMX Riga”.

Jau notikusi pirmā darba grupas sanāksme, kurā tika pārrunāti Finanšu sektora attīstības stratēģijas izstrādes mērķi, plānotā organizācija, tehniskā specifikācija, kā arī izskatīts Finanšu ministrijas sagatavotais darba uzdevums ekspertam, kuru plānots piesaistīt Finanšu sektora attīstības stratēģijas izstrādei uz atklāta konkursa pamata. Tuvākajā laikā plānots sākt iepirkuma procedūru. Eksperta uzdevums būs veikt analīzi par finanšu sektora būtiskākajām ar valsts palīdzību risināmajām problēmām, konsultējoties ar nozares pārstāvjiem. Uz eksperta veiktās analīzes pamata tiks sagatavots vidēja termiņa (5–7 gadi) politikas plānošanas dokuments, kurā tiks noteikti galvenie valstij veicamie uzdevumi finanšu sektora attīstības un ilgtspējas nodrošināšanai, ka arī rīcības plāns to ieviešanai.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!