• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kāpj ūdeņi upēs un plok. Kā ik pavasari. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1999., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militārajiem sakariem

Vēl šajā numurā

17.03.1999., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kāpj ūdeņi upēs un plok. Kā ik pavasari

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

P.JPG (34308 BYTES)

Plūdi Daugavā pie Jēkabpils pirms gada. Līdzīgi — šogad Lielupē pie Mežotnes, Staļģenes un citviet…

Pēc glābšanas dienesta operatīvās informācijas

Kā vakar "Latvijas Vēstneša" redakcijai bilda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses sekretāre Solveiga Smiltene, trauksmainie notikumi Bauskas rajona Mežotnes apvidū, kā arī Jelgavas rajona Staļģenes Lejniekos šī mēneša sākumā ir bijuši gana būtisks trauksmes signāls, ka šajā pavasarī daba var sagādāt visnegaidītākos pārsteigumus.

Par tiem vakar ticis runāts Ministru kabineta sēdē, arī par marta pirmajās dienās cietušo pagastu un apdzīvoto vietu iedzīvotāju finansiālo stimulēšanu, tāpēc ka zaudējumi ir gana prāvi, jo Mežotnē bija applūdušas septiņas mājas, no kurām vajadzēja evakuēt aptuveni divdesmit iedzīvotājus, gājuši bojā daudzi mājlopi. Kompensācijas summa varētu sasniegt vismaz desmit tūkstošus latu. Par vakardienas sēdi Ministru kabinetā šajā sakarā un par citām aktualitātēm Solveiga Smiltene solīja sniegt visaktuālāko informāciju "LV" rītdienas numurā.

Jau tagad zināms, ka Ministru kabinets vakardienas, 16.marta, sēdē pieņēmis risināšanai informāciju par nepieciešamo finansu līdzekļu piešķiršanu šī gada pavasara plūdu novēršanai. Šajā sakarā finansu ministram Ivaram Godmanim uzdots piešķirt līdzekļus no īpašiem fondiem paredzētiem gadījumiem. Runa ir par to, ka papildu līdzekļus varētu piešķirt Jēkabpils rajona padomei, Ogres rajona padomei, Preiļu rajona padomei, valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un citām institūcijām, tostarp Bauskas rajona Mežotnes pagasta padomei saskaņā ar tās iesniegto pieprasījumu — gandrīz 9000 latu. Prāvas summas iedalītas velkoņu un ledlaužu, kā arī helikopteru operatīvajiem pakalpojumiem.

Pēdējās dienas ar saulainu laiku un pietiekami zemām nakts temperatūrām, kā rādās, iepriekšējo trauksmaino situāciju, nedaudz piebremzē, tomēr šīs nedēļas nogalē paredzamais kārtējais atkusnis var nākt ar visnegaidītākajiem pārsteigumiem. Latvijā ir gan vēsturiski labi pazīstami riska apvidi Daugavā — sākot ar Krāslavu un beidzot ar Ogri, Lielupē — sākot ar Bausku un beidzot ar Kalnciemu, nekādas mīļās māsas straujos temperatūras uzplūdos nevar būt arī Venta un Gauja, pat Salaca Ziemeļvidzemē vai Aiviekste mūsu Vidzemes augstienes austrumu apvidos.

Tālab valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienets, Hidrometeoroloģiskā pārvalde un vietējās pašvaldības rosina pašvaldību vadītājus, pagastu un pilsētu iedzīvotājus gan priecāties par pavasara nākšanu, gan būt īpaši piesardzīgiem pret straujajiem plusgrādiem ikvienā novadā. Jo notikumi Mežotnē vai Staļģenē mudina būt divkārt uzmanīgiem.

Ne velti akciju sabiedrības "Jūraslīcis" velkoņledlauži "Upe" un "Cīņa" jau vairākas dienas cīnās Lielupē no ietekas līdz pat Dubultiem, tiem talkā nupat nāks arī "Jumava". Kā vakar izteicās Solveiga Smiltene, labāk viens lieks nekā neviena rezervē.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!