• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Čehijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1999., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta uzsākto vizīti Grieķijā

Vēl šajā numurā

17.03.1999., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Čehijā

No 10. līdz 12. maijam valsts vizītē uz Čehijas Republiku dosies Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis. Šī būs atbildes vizīte uz Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Havela vizīti Latvijā 1996.gada 14.—16.aprīlī. Vizīte apliecinās Latvijas un Čehijas savstarpējo attiecību labvēlīgo gaisotni un savstarpējā dialoga attīstības intensitāti. Čehijas Republikas kā NATO (šī gada maijā kā pilntiesīgas dalībvalsts) un Eiropas Savienības kandidātvalsts atbalsts Latvijai ir īpaši nozīmīgs. Vizītes mērķis ir nodrošināt Čehijas atbalstu un labvēlīgu attieksmi Latvijas ārpolitisko mērķu īstenošanā, sekmēt ekonomisko sadarbību ar Čehiju un arī Viduseiropas reģionu.

Vizītes laikā tiks parakstīti nozīmīgi divpusējie līgumi, tādējādi sekmējot starpvalstu līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas tālāku īstenošanu. Būtiska ir Līguma par sadarbību terorisma, nelikumīgās narkotisko līdzekļu tirdzniecības un organizētās noziedzības apkarošanā parakstīšana, kas veicinās abu valstu sadarbību Eiropas Savienības 3.pīlāra ietvaros. Parakstot starpvaldību Līgumu par gaisa satiksmi, tiks pabeigts darbs pie starpvalstu ekonomiskās sadarbības līgumiem.

Valsts prezidentu pavadīs augsta ranga Latvijas valsts institūciju pārstāvji, kā arī uzņēmēju delegācija. Vizītes ietvaros plānota latviešu mākslas izstādes atklāšana Prāgas pilī.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!