• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 5. aprīļa noteikumi Nr. 256 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1030 "Centrālajā zemes komisijā iesniegto pieprasījumu izskatīšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2011., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.257

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 6.oktobra noteikumos Nr.1153 "Noteikumi par Veselības inspekcijas sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi"

Vēl šajā numurā

08.04.2011., Nr. 56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 256

Pieņemts: 05.04.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.256

Rīgā 2011.gada 5.aprīlī (prot. Nr.22 17.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1030 "Centrālajā zemes komisijā iesniegto pieprasījumu izskatīšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes reformas pabeigšanu
lauku apvidos" 17.panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1030 "Centrālajā zemes komisijā iesniegto pieprasījumu izskatīšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 198.nr.; 2010, 13.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Likuma "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" 17.panta trešās daļas 1.punktā minēto personu (turpmāk – 1.prioritātes pretendenti) pieprasījumu izskatīšanu šo noteikumu 19.punktā minētā Valsts zemes dienesta komisija organizē visā Latvijas Republikas teritorijā (turpmāk – valsts līmenis). Likuma "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" 17.panta trešās daļas 2. un 3.punktā minēto personu (turpmāk – 2. un 3.prioritātes pretendenti) pieprasījumu izskatīšanu rajona teritorijā (turpmāk – rajona līmenis) šo noteikumu 18.punktā minētā Valsts zemes dienesta komisija organizē pēc pieprasījumu izskatīšanas pabeigšanas attiecīgā rajona visu vietējo pašvaldību teritorijās (turpmāk – vietējo pašvaldību līmenis)."

2. Izteikt 6.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"6.1  2. un 3.prioritātes pretendentu pieprasījumu izskatīšanu vietējo pašvaldību līmenī var apvienot ar pieprasījumu izskatīšanu attiecīgā rajona līmenī, ja ir spēkā visi šie nosacījumi:".

3. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6.2 Ja 2. un 3.prioritātes pretendentu pieprasījumu izskatīšana vietējo pašvaldību līmenī ir apvienota ar pieprasījumu izskatīšanu attiecīgā rajona līmenī, pieprasījumu izskatīšanu attiecīgā rajona teritorijā uzsāk pēc tam, kad pabeigta pieprasījumu izskatīšana attiecīgā rajona visu vietējo pašvaldību teritorijās."

4. Aizstāt 7.punktā vārdu "personām" ar skaitļiem un vārdiem "2. un 3.prioritātes pretendentiem".

5. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8.  2. un 3.prioritātes pretendentu pieprasījumu izskatīšanu valsts līmenī šo noteikumu 19.punktā minētā Valsts zemes dienesta komisija organizē pēc tam, kad pabeigta pieprasījumu izskatīšana visā Latvijas Republikas teritorijā rajona līmenī."

6. Papildināt 14.punkta ievaddaļu aiz vārdiem "atjaunot īpašuma tiesības" ar vārdiem "uz likuma "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" 17.panta pirmajā daļā minēto zemi".

7. Izteikt 14.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.5. persona nav izvēlējusies nevienu zemes gabalu vai tā daļu likuma "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" 17.panta otrajā, 3.1, 3.2 un 3.3 daļā noteiktajās teritorijās vai nav iesniegusi iesniegumu šo noteikumu 33.punktā norādītajā termiņā;".

8. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

"32. Piedāvājot zemes reformas pabeigšanai paredzēto zemi 1.prioritātes pretendentiem, Valsts zemes dienesta komisija nosūta visiem 1.prioritātes pretendentiem zemes sarakstus par katru Latvijas Republikas vietējās pašvaldības teritoriju. Piedāvājot zemes reformas pabeigšanai paredzēto zemi 2. un 3.prioritātes pretendentiem tikai vietējo pašvaldību līmenī, Valsts zemes dienesta komisija attiecīgo zemes sarakstu nosūta visiem pretendentiem, kuri pretendē uz zemi attiecīgās vietējās pašvaldības teritorijā. Apvienojot pieprasījumu izskatīšanu vietējo pašvaldību līmenī ar pieprasījumu izskatīšanu attiecīgā rajona līmenī saskaņā ar šo noteikumu 6.punktu un piedāvājot zemes reformas pabeigšanai paredzēto zemi, Valsts zemes dienesta komisija vienlaikus nosūta:

32.1. tikai attiecīgās vietējās pašvaldības zemes sarakstu – visiem 2. un 3.prioritātes pretendentiem, kuri pretendē uz zemi to vietējo pašvaldību teritorijās, kurās zemes reformas pabeigšanai paredzētās zemes kopplatība ir lielāka par pieprasīto zemes platību summu;

32.2. zemes sarakstus par attiecīgā rajona visu vietējo pašvaldību teritorijām – visiem 2. un 3.prioritātes pretendentiem, kuri pretendē uz zemi to vietējo pašvaldību teritorijās, kurās zemes reformas pabeigšanai paredzētās zemes nav vai tās kopplatība ir mazāka par pieprasīto zemes platību summu. Valsts zemes dienesta komisija šiem zemes sarakstiem pievieno informāciju par visu pretendentu pieprasītajām platībām katrā vietējā pašvaldībā, lai pretendenti varētu izvēlēties zemes gabalus gan vietējo pašvaldību līmenī, gan rajona līmenī."

9. Svītrot 34.punktu.

10. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35.2 Ja pēc pretendentu iesniegumu izskatīšanas vietējās pašvaldības, rajona vai valsts līmenī nav apmierināti visi pieprasījumi uz izvēlētajiem zemes gabaliem par pieprasīto zemes platību pilnā apjomā, bet attiecīgās vietējās pašvaldības vai rajona teritorijā vai visā Latvijas Republikas teritorijā ir palikuši zemes reformas pabeigšanai paredzēti zemes gabali, par kuriem nav saņemti šo pretendentu iesniegumi, Valsts zemes dienesta komisija, ievērojot īpašuma tiesību atjaunošanas priekšrocības un šo noteikumu 35. un 35.punktā minētos nosacījumus, katru zemes gabalu, sākot ar lielāko, piedāvā neapmierinātajiem pretendentiem. Zemes gabalus piedāvā, līdz visi pretendenti ieguvuši tiesības īpašuma tiesību atjaunošanai uz attiecīgajiem zemes gabaliem par pieprasīto zemes platību pilnā apjomā vai attiecīgajā teritorijā nav zemes reformas pabeigšanai paredzētas zemes, vai arī pretendenti neizvēlas nevienu piedāvāto zemes gabalu. Valsts zemes dienesta komisija sastāda sarakstu, kurā iekļauj pretendentus, kuri nav izvēlējušies nevienu piedāvāto zemes gabalu un kuriem nav tiesību atbilstoši likuma "Par zemes reformas pabeigšanu lauku apvidos" 17.panta 3.2 un 3.3 daļai pretendēt uz zemes reformas pabeigšanai paredzēto zemi nākamajā (rajona vai valsts) līmenī, un nosūta to Centrālajai zemes komisijai."

11. Aizstāt 39. un 40.punktā vārdus "pēc pretendentu" ar skaitļiem un vārdiem "pēc 2. un 3.prioritātes pretendentu".

12. Aizstāt 41.punktā vārdus "katras prioritātes" ar vārdiem "1.prioritātes pretendentu pieprasījumu izskatīšanas visā Latvijas Republikas teritorijā un 2. un 3.prioritātes".

13. Svītrot 45.punktu.

14. Papildināt 51.punktu aiz vārdiem "protokolā par to izdara atzīmi" ar vārdiem "un turpina izlozi".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs A.Štokenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!