• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Aicinot Rīgas domi saglabāt pilsētas galvenā arhitekta biroju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2011., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

06.04.2011., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs:
Aicinot Rīgas domi saglabāt pilsētas galvenā arhitekta biroju

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis nosūtījis vēstuli Rīgas domei, aicinot saglabāt Rīgas pilsētas galvenā arhitekta biroju un kopā ar sabiedriskajām organizācijām iesaistīties diskusijā par teritorijas plānojumu un būvniecības ieceru īstenošanu, nezaudējot kultūrvēsturisko mantojumu un ainaviskās vērtības.

“Neatkarīgas ekspertu institūcijas ieguldījums, īstenojot teritorijas plānojumā ietvertās prasības, var palīdzēt saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu un veicināt kvalitatīvas dzīves telpas veidošanu un attīstību,” norāda ministrs.

Vēstulē, kas adresēta arī Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomei un Latvijas Arhitektu savienībai, norādīts, ka pašvaldībās ne vien jādomā par teritorijas plānu izstrādi, bet arī par to īstenošanu un ieviešanas uzraudzību ilgtermiņā.

Rīga var lepoties ar ievērojamu kultūrvēsturisku mantojumu un arhitektoniskajām vērtībām. Pilsētas vēsturiskais centrs iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, tādēļ šis jautājums galvaspilsētā ir īpaši svarīgs un līdzšinējās iestrādes un Rīgas galvenā arhitekta darbs šajā jomā vērtējams atzinīgi.

Līdz ar to vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs aicina domi saglabāt Rīgas galvenā arhitekta biroju un kopā ar sabiedriskajām organizācijām, kuru kompetencē ir attīstības plānošana, iesaistīties atklātā diskusijā par to, kādā veidā organizēt plānojumu un būvniecības ieceru īstenošu, lai nepazaudētu kultūrvēsturisko mantojumu, ainaviskās vērtības.

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!