• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par rūpniecības izlaides apjoma pieaugumu februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2011., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 5.aprīlī

Vēl šajā numurā

06.04.2011., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija:
Par rūpniecības izlaides apjoma pieaugumu februārī

Šā gada februārī pēc trīs mēnešu pārtraukuma apstrādes rūpniecībā atkal vērojams pozitīvs pieauguma temps. Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem apstrādes rūpniecība ir pieaugusi par 1,5%. Šajā laika posmā par 6,6% pieaugusi arī elektroenerģijas un gāzes apgādes izlaide, bet ieguves rūpniecībā ir vērojams kritums par 4,4%, rezultātā rūpniecības izlaide kopumā augusi tikai par 0,5%. Salīdzinājumā ar pagājušā gada februāri rūpniecība kopumā pieaugusi par 9,6%, bet apstrādes rūpniecība par 13,3%.

No apstrādes rūpniecības apakšnozarēm šā gada februārī metālu ražošana pieauga par 15,6%, apģērbu – par 14,1%, bet gumijas un plastmasas – par 11,5%. Turpretī samazinājās farmaceitisko preparātu ražošana par 11,9% un transportlīdzekļu ražošana par 63%.

“Pozitīvi, ka apģērbu ražošanas apjoms pieaug jau vairākus mēnešus pēc kārtas un tas vairs tikai par 6–10% atpaliek no pirmskrīzes līmeņa. Metāla un farmaceitisko preču ražošanas apjoma izmaiņu pamatā ir īstermiņa svārstības mēneša ietvaros, un to izlaide kopumā saglabājas nemainīgi augstā līmenī. Savukārt nelabvēlīgie laika apstākļi negatīvi ietekmēja kuģubūvi, kas noteica straujo citu transportlīdzekļu ražošanas apjoma kritumu šā gada februārī. Aukstais laiks pozitīvi ietekmēja siltumenerģijas ražošanu, un februārī tika sasniegts vēsturiski augstākais izlaides apjoms elektroenerģijas un gāzes apgādē,” skaidro finanšu ministrs Andris Vilks.

Tuvākajos mēnešos sagaidāms, ka rūpniecības izlaides apjoms turpinās pieaugt. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem konjunktūras rādītājiem šā gada martā atkal uzlabojies rūpniecības konfidences līmenis un turpina pieaugt uzņēmēju novērtējums par gaidāmo ražošanas aktivitāti tuvākajos trijos mēnešos. Paredzams, ka, mazinoties bāzes efektam, saglabāsies mērens gada pieauguma temps.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!