• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Medicīnas karjeras dienā – par jauno mediķu iespējām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2011., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228195

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

05.04.2011., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Medicīnas karjeras dienā – par jauno mediķu iespējām Latvijā

1.aprīlī veselības ministrs Juris Bārzdiņš, uzrunājot klātesošos Medicīnas karjeras dienā, uzsvēra veselības aprūpi kā nozari, kur vienmēr būs nepieciešami jauni speciālisti, tādēļ nākotnē par darba piedāvājumiem savā specialitātē nebūtu jāuztraucas.

Veselības ministrs sacīja: “Pārmaiņas veselības aprūpē, tās organizācijā ir neizbēgamas, jo medicīna attīstās un jāmācās strādāt arvien efektīvāk. Tomēr ir vērtības, kas saglabājas, – ārsti, māsas, ārstu palīgi – personāls, kas sniedz pacientiem nepieciešamo aprūpi. Vajadzība pēc ārstniecības personām būs vienmēr, tādēļ aicinu nākotnē raudzīties ar optimismu!”

J.Bārzdiņš norādīja, ka, neskatoties uz sarežģīto finansiālo situāciju veselības aprūpes nozarē, Latvijas mediķi veic lielisku darbu, par ko ārvalstu veselības aprūpes speciālisti regulāri izsaka atzinību.

Iezīmējot Veselības ministrijas plānoto nākotnē, veselības ministrs akcentēja, ka jāpieaug ģimenes ārstu lomai un vairāk jāizmanto arī ārstu palīgu un māsu darbs. Īpaši būtiski tas būtu pacientu izglītošanas jautājumos – skaidrojot profilakses un veselības veicināšanas nozīmību, kā sadzīvot ar slimību hroniskajiem slimniekiem, par turpmākās ārstēšanās organizēšanu pēc izrakstīšanās no slimnīcas u.tml. Šāda prakse nodrošinātu, ka ārstam atliktu vairāk laika pamatfunkciju veikšanai, vienlaikus pacienti būtu saņēmuši visu sev nepieciešamo informāciju. Savukārt attiecībā uz rezidentu apmācību būtu jāpārskata viņu kompetences līmenis, lai būtu iespējams viņus ātrāk iesaistīt praktiskajā darbā.

Veselības ministrs aicināja uz darba un karjeras attīstības iespējām veselības aprūpē raudzīties visas Latvijas mērogā, jo jauni speciālisti labprāt tiek gaidīti reģionālajās slimnīcās, kur sadarbībā ar pašvaldību mediķiem nereti tiek nodrošināti arī dažādi papildu motivējoši faktori – dzīvesvieta, bērnudārzs mazajiem bērniem u.c.

Oskars Šneiders, VM preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!