• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas ārlietu valsts ministres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2011., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Pret Rīgas vēsturiskā centra degradācijas recidīviem

Vēl šajā numurā

05.04.2011., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indijas ārlietu valsts ministres vizīti Latvijā

1.aprīlī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Indijas ārlietu valsts ministri Prenītu Kauru.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs augsti novērtēja Indijas pastāvīgi pieaugošo lomu globālajā mērogā, uzsverot iespējas, ko tā paver šīs valsts ciešākai iesaistei inovatīvos sadarbības projektos Baltijas jūras reģionā.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka Eiropas Savienības un Indijas stratēģiskā partnerība un plānotā Brīvā tirdzniecības līguma parakstīšana starp ES un Indiju būs ieguvums gan Latvijas un Indijas divpusējām attiecībām, gan arī plašākai šā reģiona valstu kopējai sadarbībai ar Indiju. Šajā kontekstā tika īpaši akcentētas savstarpējās tirdzniecības pieauguma iespējas, Indijas investīcijas potenciāli nozīmīgos reģionālos projektos, īpaši tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas, transports un loģistika vai citās nozarēs ar augstu pievienoto vērtību. Ārlietu valsts ministre apliecināja, ka šī vizīte pauž Indijas valdības pārliecību par šā reģiona potenciālu.

Ārlietu ministrs pauda gandarījumu par abu valstu līdz šim sekmīgi īstenotajiem projektiem kultūrā un izglītībā, uzsverot Latvijas augstskolu gatavību aktivizēt studentu apmaiņas projektus un piedāvāt Indijas pusi interesējošas apmācības programmas.

Gan Ģ.V.Kristovskis, gan P.Kaura uzsvēra nepieciešamību veicināt abu valstu ciešāku diplomātisko sadarbību, kā arī organizēt tikšanās gan visaugstākajā līmenī, gan arī nozaru pārstāvju un ekspertu starpā.

Tikšanās laikā tika apspriesti arī aktuāli starptautiskie un reģionālās politikas jautājumi, attiecības ar kaimiņvalstīm, kā arī pārrunāta sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros. Abas puses pauda vienotu redzējumu par ANO Drošības padomes (DP) reformu, kurai jābalstās gan uz pastāvīgo, gan nepastāvīgo dalībvalstu skaita palielināšanu, kā arī nepieciešamību uzlabot ANO DP darbības metodes.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!