• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par Baltijas valstu militārajām mācībām "Baltic Host 2011". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2011., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par Latvijas gatavošanos prezidentūrai ES Padomē

Vēl šajā numurā

05.04.2011., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par Baltijas valstu militārajām mācībām “Baltic Host 2011”

4.aprīlī sākās Baltijas valstu kopīgās militārās mācības “Baltic Host 2011”, kas līdz 8.aprīlim vienlaikus norisināsies Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

“Baltic Host 2011” ir štāba komandpunkta mācības, kuru mērķis ir pilnveidot Baltijas valstu aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta (UVA) operāciju laikā, proti, uzņemot sabiedrotos spēkus Baltijas valstīs.

Pirmo reizi šāda veida mācības Baltijas valstīs notika 2009.gadā Tartu, Igaunijā, un tika nolemts, ka tām jākļūst par pastāvīgu mācību ciklu, kas Baltijas valstīs notiek katru gadu.

Sabiedroto spēku uzņemšanā līdztekus aizsardzības nozarei ir iesaistītas arī vairākas civilās institūcijas un privātās organizācijas. Tāpēc, lai pilnveidotu visu iesaistīto institūciju koordinētu sadarbību, ir nepieciešama regulāra apmācība UVA procedūru īstenošanā.

Šogad mācībās piedalās Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, ASV spēku pavēlniecība Eiropā (EUCOM) un NATO augstas gatavības Jūras spēki, kā arī novērotāji no NATO un NATO dalībvalstīm. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem “Baltic Host 2011” ir iesaistīts lielāks skaits civilo institūciju.

No Latvijas mācībās ir iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki, Aizsardzības ministrija un tās padotības iestādes, Ārlietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Valsts policija, Drošības policija, Satiksmes ministrija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts robežsardze un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kopumā 130 dalībnieku.

Uzņemošās valsts atbalsts ir civilais un militārais atbalsts, ko miera laikā, krīzes vai kara apstākļos uzņemošā valsts sniedz sabiedroto spēkiem un organizācijām, kas atrodas valsts teritorijā, veic operāciju tajā vai šķērso to.

Ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!