• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par lidojumu aizlieguma zonas nodrošināšanu Lībijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2011., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.03.2011., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par lidojumu aizlieguma zonas nodrošināšanu Lībijā

Saistībā ar NATO dalībvalstu pieņemto lēmumu organizācijai iesaistīties lidojumu aizlieguma zonas īstenošanas vadībā Lībijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 25.martā ir nācis klajā ar šādu paziņojumu:

“Pagājušajā naktī pēc ilgām sarunām pieņemtais NATO lēmums iesaistīties lidojumu aizlieguma zonas īstenošanas vadībā Lībijā ir konkrēts visu NATO dalībvalstu ieguldījums ANO Drošības padomes (DP) rezolūcijas Nr.1973 īstenošanai. Latvija jau iepriekš ir izteikusi savu politisko atbalstu šai ANO DP rezolūcijai.

Situācijā, kāda tā izveidojusies Lībijā, starptautiskajai sabiedrībai ir nepieļaujami palikt vērotāja lomā. Tomēr Lībijas iedzīvotājiem pašiem jālemj par savu nākotni, tāpēc jānodrošina apstākļi to darīt brīvi.

NATO iesaiste ieroču embargo ieviešanā un lidojuma aizlieguma zonas nodrošināšanā nostiprina starptautiskās sabiedrības vienotu rīcību, kuras mērķis ir aizsargāt Lībijas civiliedzīvotājus no Kadāfi režīma vardarbības izpausmēm, un vieš pārliecību, ka tiks panākts ilgtspējīgs risinājums.

Raugoties nākotnē, starptautiskajai sabiedrībai ir svarīgi vienoties par kopīgu un koordinētu tālāko rīcību, kas atbilstu Lībijas iedzīvotāju nepieciešamībām un veidotu pamatu turpmākai valsts un sabiedrības attīstībai.

29.martā Londonā tiek organizēta konference par Lībiju, kurā plānota arī ārlietu ministra dalība. Šajā konferencē tiks apspriesta tālākā rīcība un tiks precizēta nepieciešamā iesaiste, lai īstenotu pieņemtos lēmumus.”

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!