• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Policistu konfederācijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2011., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

25.03.2011., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Policistu konfederācijas prezidentu

23.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Policistu konfederācijas prezidentu Hansu Kīferu un delegācijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja situāciju Latvijas iekšlietu sistēmā un Latvijas spēju nodrošināt drošību nacionālajā un Eiropas Savienības līmenī.

H.Kīfers informēja par vizītes laikā Latvijā gūtajiem iespaidiem un sarunā pauda nostāju, ka ekonomisko grūtību skarto valstu drošības situācija ir aktuāls jautājums Eiropas Savienības līmenī, tāpēc Eiropas Policistu konfederācija aktualizē šo jautājumu sarunās ar Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu.

V.Dombrovskis uzsvēra: "Latvija pilda gan Šengenas zonas drošības prasības, gan nodrošina drošību nacionālā līmenī, neskatoties uz to, ka iekšlietu sistēma nav bijusi izņēmums un tajā veikts finansējuma samazinājums, lai nodrošinātu strauju kopējā valsts budžeta deficīta samazināšanu un izvairītos no smagām sekām valsts finansēs."

Ministru prezidents tikšanās laikā informēja, ka iekšlietu sistēmā šobrīd tiek turpinātas strukturālās reformas un no tām ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti policistu algu palielināšanai. V.Dombrovskis arī norādīja, ka 2012.gads būs pēdējais, kad būs jāveic finansējuma samazinājums.

H.Kīfers sarunā informēja par sadarbību ar Latvijas policistu arodbiedrību un vēlmi atbalstīt Latviju, lai ekonomisko grūtību laikā tā turpinātu nodrošināt valsts drošību un pildīt Šengenas zonas prasības. Tāpat H.Kīfers aicināja iesaistīt arodbiedrības jaunu reformu izvērtēšanā, kā arī piedāvāja Eiropas Policistu konfederācijas atbalstu ES institūcijās par iespējamu papildu finansējuma piešķiršanu iekšlietu sistēmai ekonomiskās krīzes skartajās valstīs.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!