• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas vēstniecības darbu Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2011., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par valsts kapitālsabiedrību pārvaldes uzlabošanu

Vēl šajā numurā

24.03.2011., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas vēstniecības darbu Japānā

Latvijas vēstniecība Japānā, lai sagatavotos dažādiem notikumu pavērsieniem, ir saņēmusi no Latvijas kālija joda tabletes. Gadījumā, ja Japānas varas institūcijas paziņos, ka šādas tabletes ir lietojamas saistībā ar paaugstināto radiācijas līmeni, vēstniecība tās nekavējoties sāks dalīt visiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri izteiks vēlmi tās saņemt. Tabletes nav domātas profilaksei, tāpēc, pirms iestājas ārkārtas stāvoklis, tās dalītas netiks.

Tāpat vēstniecības rīcībā ir portatīvi radiācijas līmeņa mērinstrumenti, ar kuru palīdzību vairākas reizes dienā tiek mērīts radiācijas līmenis gan vēstniecības iekštelpās, gan ārtelpās. Pēdējo dienu laikā saglabājas dabiskais zemais radiācijas līmenis, kas nav bīstams ne veselībai, ne dzīvībai. Tomēr Latvijas vēstniecība aktīvi turpina sekot jaunākajai informācijai un notikumu attīstībai Fukušimas AES. Joprojām tiek saglabāts brīdinājums netuvoties teritorijai, kas ir 80 km rādiusā ap bojāto AES, kā arī papildus aicinām sekot ziņām Japānas medijos par radiācijas līmeni produktos un izvairīties no to lietošanas ikdienā.

Latvijas vēstniecība Japānā turpina darbu pastiprinātā režīmā. Darba laikā tā ir sazvanāma pa tālruni 03-3467-6888, ārpus darba laika vēstniecības darbinieki ir sazvanāmi pa konsulāro tālruni 080-3449-0093. E-pasts: embassy.japan@mfa.gov.lv.

 

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!