• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darba grupu Atjaunojamās enerģijas likumprojekta uzlabošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2011., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ekonomikas ministrijas ziņojumu par strukturālajām reformām

Vēl šajā numurā

24.03.2011., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darba grupu Atjaunojamās enerģijas likumprojekta uzlabošanai

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 22.martā, apspriežot Atjaunojamās enerģijas likumprojektu, vienojās izveidot darba grupu, kas piedāvāto regulējumu izvērtēs pēc būtības un izstrādās konkrētus priekšlikumus komisijai par likumprojekta tālāko virzību.

"Jaunais likums ir ārkārtīgi komplekss, un tajā saduras dažādas, bieži vien pretējas intereses. Patlaban likuma redakcija koncentrējas uz elektroenerģijas ražošanu un nepietiekamu uzmanību pievērš citiem enerģētikas sektoriem un energoefektivitātei," pauž komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Elektrība Latvijas enerģijas resursu gala patēriņā veido vien 13 procentus, tāpēc Atjaunojamās enerģijas likumā vairāk atbalsta pasākumu jāparedz siltumenerģijai un transporta sektoram, norādīja deputāts Einārs Cilinskis.

Komisijas priekšsēdētājs aicināja visas ieinteresētās puses rakstveidā iesniegt priekšlikumus, savukārt Ekonomikas ministrijai lūdza sagatavot papildu informāciju par situāciju atjaunojamās enerģijas jomā. A.Bērziņš informēja, ka ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju panākta vienošanās, ka tā sagatavos ietekmes uz tautsaimniecību novērtējumu.

Plānots, ka darba grupa uz pirmo sēdi sanāks 29.martā un tajā strādās komisijas locekļi Andris Bērziņš, Arvils Ašeradens, Jānis Tutins, Einārs Cilinskis, Ainārs Šlesers un Dzintars Zaķis.

22.marta komisijas sēdē Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele skaidroja, ka piedāvātais atbalsta apjoms ir mazāks nekā līdzšinējais, taču pietiekams, lai tirgū varētu ienākt efektīvas elektroenerģijas ražotnes. Viņš skaidroja, ka papildu atbalsts paredzēts elektroenerģijas ražošanai no biomasas, biogāzes un vēja. Izdevīgi nosacījumi paredzēti arī mājsaimniecībām, kas savam patēriņam uzstādītu elektroenerģijas ražošanas iekārtas, piemēram, vēja ģeneratorus.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes profesors Gatis Bažbauers raksturoja, ka, paredzot atbalstu enerģijas ražošanai no biomasas, tiek risināts jautājums arī par elektroenerģijas ražošanas bāzes jaudu izveidi un, izmantojot biomasu, nebūtu jāmaksā par ogļskābās gāzes izmešiem atmosfērā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!