• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu nāves soda pilnīgai atcelšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2011., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bijušo Valsts prezidentu apsardzi

Vēl šajā numurā

24.03.2011., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu nāves soda pilnīgai atcelšanai

Paužot atbalstu pilnīgai nāves soda atcelšanai Latvijā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 22.martā atbalstīja vairāku likumprojektu turpmāku virzību Saeimā.

"Neraugoties uz to, ka jau 2002.gadā Latvija parakstīja Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas protokolu par nāves soda pilnīgu atcelšanu, joprojām esam viena no piecām valstīm, kas to nav ratificējusi. Šodien, atbalstot vairākus likumprojektus, mēs speram soli uz šā protokola ratifikāciju," sacīja komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Viņa atgādināja, ka Latvija kopš 1996.gada ir noteikusi nāves soda moratoriju un kopš tā laika nevienam tiesājamajam nāves sods netiek piespriests un izpildīts.

Tieslietu ministrijas pārstāvji deputātus informēja, ka Latvija regulāri saņem dažādu starptautisko organizāciju, Apvienoto Nāciju Organizācijas un Eiropas Padomes aicinājumus atbalstīt protokola ratifikāciju. Šobrīd no 48 Eiropas Padomes dalībvalstīm protokolu ir parakstījušas, bet nav ratificējušas Latvija, Armēnija un Polija. Savukārt Krievija un Azerbaidžāna konvenciju nav ne parakstījušas, ne ratificējušas.

Atbalstu konvencijas ratifikācijai sēdē pauda arī tiesībsargs Juris Jansons.

Komisija 22.marta sēdē konceptuāli atbalstīja likumprojektu "Par 1950.gada 4.novembra Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 13.protokolu par nāves soda pilnīgu atcelšanu", grozījumus Krimināllikumā, grozījums likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību", grozījumus Apžēlošanas likumā un grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā. Deputāti aicinās par likumprojektiem atbildīgās komisijas – Ārlietu komisiju, Juridisko komisiju un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju – tos atbalstīt un virzīt izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!