• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Mālpils novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ropažu novada vadību un iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Mālpils novada vadību un iedzīvotājiem

Turpinot viesošanos Latvijas novados, Valsts prezidents un Lilita Zatlere 17.marta pēcpusdienā apmeklēja Mālpils novadu. Vispirms viņi apskatīja Mālpils profesionālo vidusskolu, kur Valsts prezidents iepazinās ar skolas apmācības programmām un mācību procesu, kā arī aprunājās ar skolas audzēkņiem.

Vēlāk, tiekoties ar Mālpils novada un profesionālās vidusskolas vadību, tika pārrunāts profesionāli tehniskās izglītības iestāžu optimizācijas plāns Latvijā un Mālpils profesionālās vidusskolas turpmākais liktenis. Lai iepazītos ar interešu izglītību novadā, V.Zatlers viesojās arī Mālpils sporta kompleksā.

Savukārt, lai pārrunātu novada un valsts aktualitātes, prezidents tikās ar novada iedzīvotājiem. Tikšanās sākumā Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs iepazīstināja ar Mālpils novadu, šābrīža aktualitātēm un pašvaldības projektiem. Savukārt iedzīvotāji sarunas laikā interesējās par V.Zatlera viedokli par tautas vēlētu Valsts prezidentu.

V.Zatlers skaidroja viņa likumdošanas iniciatīvu par varas atzaru līdzsvarošanu, nodrošinot efektīvu valsts pārvaldi. Viņš arī runāja par korupcijas apkarošanu valstī, skaidroja valsts ekonomiskos rādītājus un atzīmēja, ka ir būtiski, lai valdība visu savu enerģiju ieguldītu aktuālo problēmjautājumu risināšanā.

Ar iedzīvotājiem tika pārrunāta pensijas reformas nepieciešamība valstī. Valsts prezidents aicināja veidot sabiedrības diskusiju, kurā aktīvi jāiesaistās pašiem pensionāriem, meklējot labāko iespējamo risinājumu reformai. Mālpilieši pauda savas raizes par to, ka Latvijas sabiedriskā televīzija nepilnīgi atspoguļo Latvijas pirmās personas darbu.

Atsaucoties uz V.Zatlera 16.marta paziņojumu par gatavību kandidēt otrajam prezidentūras termiņam, novada iedzīvotāji interesējās par viņa šīs prezidentūras laikā līdz šim paveikto, kā arī noslēgumā novēlēja veiksmīgi tupināt darbu otrā prezidentūras termiņa laikā.

Bijušais Latvijas volejbola izlases galvenais treneris un pašreizējais Mālpils sporta kompleksa vadītājs Valts Mihelsons vizītes noslēgumā atzīmēja, ka no šīs vizītes Mālpilī visvairāk ieguvuši bērni, kas, tiekoties ar Valsts prezidentu, saprata, kas ir īsts patriotisms.

Mālpilī V.Zatlers tikās arī ar novada domes vadību un uzņēmējiem. Viņi pārrunāja Eiropas Savienības kopējo lauksaimniecības politiku un situāciju ar platību maksājumiem Latvijā. Mālpils zemnieku saimniecību īpašnieki aicināja Valsts prezidentu iestāties par Latvijas interešu aizstāvību Eiropas Savienības kopējās lauksamniecības politikas izmaiņu gaitā. Tikšanās laikā tika pārrunātas arī vietējo uzņēmumu aktualitātes un maksātnespējas pasludināšanas process Latvijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!