• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 15. marta noteikumi Nr. 188 "Noteikumi par kārtību, kādā biedrības ierakstāmas jaunatnes organizāciju sarakstā, un sarakstā iekļaujamām ziņām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2011., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.189

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.februāra noteikumos Nr.146 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas"

Vēl šajā numurā

18.03.2011., Nr. 44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 188

Pieņemts: 15.03.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.188

Rīgā 2011.gada 15.martā (prot. Nr.16 18.§)

Noteikumi par kārtību, kādā biedrības ierakstāmas jaunatnes organizāciju sarakstā, un sarakstā iekļaujamām ziņām

Izdoti saskaņā ar Jaunatnes likuma 6.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā biedrības ierakstāmas jaunatnes organizāciju sarakstā, un sarakstā iekļaujamās ziņas.

2. Jaunatnes organizāciju sarakstā iekļautā informācija ir publiski pieejama Izglītības un zinātnes ministrijas (turpmāk – ministrija) tīmekļa vietnē (www.izm.gov.lv).

II. Iesniegums par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā

3. Lai biedrību ierakstītu jaunatnes organizāciju sarakstā, biedrība iesniedz ministrijā iesniegumu atbilstoši šo noteikumu pielikumam.

4. Ministrija saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā iestādes sadarbojas un sniedz informāciju elektroniskā veidā, kā arī nodrošina un apliecina šādas informācijas patiesumu, no attiecīgajām iestādēm iegūst:

4.1. biedrības statūtu kopiju;

4.2. informāciju par biedrības reģistrāciju Uzņēmumu reģistrā.

5. Biedrība iesniegumu var iesniegt ministrijā personīgi, nosūtīt pa pastu vai uz ministrijas elektroniskā pasta adresi, ja iesniegums ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

III. Iesnieguma izskatīšana un lēmuma pieņemšana

6. Iesniegumu izvērtēšanai ministrija izveido iesniegumu vērtēšanas komisiju (turpmāk – komisija). Ministrija apstiprina komisijas reglamentu un personālsastāvu.

7. Komisija ir konsultatīva institūcija. Komisijas sastāvā ir vismaz trīs locekļi, tai skaitā vismaz viens ministrijas pārstāvis. Komisijas sastāvā var iekļaut tiešās pārvaldes iestāžu, biedrību un nodibinājumu pārstāvjus.

8. Komisija izvērtē:

8.1. vai iesniegums ir aizpildīts pilnībā;

8.2. biedrības atbilstību Jaunatnes likuma 6.panta pirmajā daļā minētajiem kritērijiem.

9. Ja iesniegums nav aizpildīts pilnībā, komisijai ar ministrijas starpniecību ir tiesības pieprasīt biedrībai iesniegumu precizēt. Pieprasījumu, norādot precizējumu iesniegšanas termiņu, nosūta pa pastu uz iesniegumā norādīto biedrības juridisko adresi.

10. Komisija 15 darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem pamatotu atzinumu lēmuma pieņemšanai par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā vai par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā un iesniedz atzinumu ministrijā. Ja komisija ir pieprasījusi iesniegumu precizēt, minēto atzinumu ministrijā iesniedz piecu darbdienu laikā pēc papildu informācijas saņemšanas vai piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā termiņa beigām, ja papildu informācija nav saņemta.

11. Ministrija 10 darbdienu laikā pēc komisijas atzinuma saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

11.1. par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā;

11.2. par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā, ja biedrība neatbilst Jaunatnes likuma 6.panta pirmajā daļā minētajiem kritērijiem;

11.3. par atteikumu ierakstīt biedrību Jaunatnes organizāciju sarakstā, ja biedrība komisijas noteiktajā termiņā nav iesniegusi pieprasīto informāciju.

12. Ministrija lēmumu par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā vai lēmumu par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā nosūta pa pastu uz iesniegumā norādīto biedrības juridisko adresi piecu darbdienu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas.

13. Ministrija piecu darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā publicē lēmumu ministrijas tīmekļa vietnē un aktualizē jaunatnes organizāciju sarakstu.

14. Lēmums par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā vai lēmums par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā stājas spēkā septītajā dienā pēc lēmuma nodošanas pastā.

15. Ministrijas lēmumu par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

16. Lēmums par atteikumu ierakstīt biedrību jaunatnes organizāciju sarakstā neliedz biedrībai tiesības atkārtoti iesniegt iesniegumu par ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā.

IV. Jaunatnes organizāciju sarakstā iekļaujamās ziņas un saraksta aktualizēšana

17. Jaunatnes organizāciju sarakstā iekļauj šādas ziņas par biedrību:

17.1. nosaukums;

17.2. reģistrācijas numurs;

17.3. statūtos noteiktie darbības mērķi un darbības uzdevumi;

17.4. prioritārās darbības jomas un darbības apakšjomas atbilstoši šo noteikumu pielikumam;

17.5. prioritārās mērķa grupas atbilstoši šo noteikumu pielikumam;

17.6. jaunatnes organizācijas darbības apraksts;

17.7. biedru skaits;

17.8. jauniešu skaits un īpatsvars no kopējā biedru skaita;

17.9. darbības vieta;

17.10. datums, kad pieņemts lēmums par biedrības ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā, un lēmuma numurs;

17.11. kontaktinformācija (tālrunis, fakss, e-pasts, tīmekļa vietnes adrese).

18. Sarakstā iekļautās ziņas aktualizē, pamatojoties uz biedrības sniegto informāciju. Biedrība attiecīgo informāciju nosūta pa pastu vai uz ministrijas oficiālo elektroniskā pasta adresi.

19. Ministrija ir tiesīga pārbaudīt biedrības atbilstību Jaunatnes likuma 6.panta pirmajā daļā minētajiem kritērijiem.

20. Ministrija svītro biedrību no jaunatnes organizāciju saraksta, ja biedrība:

20.1. ir likvidēta;

20.2. ir iesniegusi ministrijā iesniegumu ar lūgumu svītrot to no jaunatnes organizāciju saraksta;

20.3. neatbilst Jaunatnes likuma 6.panta pirmajā daļā minētajiem kritērijiem.

21. Ministrija pieņem lēmumu par biedrības svītrošanu no jaunatnes organizāciju saraksta, pamatojoties uz šo noteikumu 20.3.apakšpunktu, ja biedrība pēc ministrijas rakstiska brīdinājuma saņemšanas noteiktajā termiņā nav novērsusi norādītās nepilnības.

22. Ministrija lēmumu par biedrības svītrošanu no jaunatnes organizāciju saraksta nosūta pa pastu uz iesniegumā norādīto biedrības juridisko adresi piecu darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

23. Biedrība lēmumu par svītrošanu no jaunatnes organizāciju saraksta var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

24. Biedrības svītrošana no jaunatnes organizāciju saraksta neliedz biedrībai atkārtoti iesniegt iesniegumu par ierakstīšanu jaunatnes organizāciju sarakstā, ja biedrības neatbilstība Jaunatnes likuma 6.panta pirmās daļas prasībām ir novērsta.

25. Biedrības svītrošana no jaunatnes organizāciju saraksta aptur biedrības tiesības pretendēt uz valsts budžeta finansējumu saskaņā ar Jaunatnes likuma 12.panta ceturto daļu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Broks



 

Pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 15.marta
noteikumiem Nr.188

Iesnieguma veidlapas paraugs

Izglītības un zinātnes ministrs R.Broks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!