• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par Baltijas valstu kopīgiem medikamentu iepirkumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paužot gatavību iesniegt grozījumus Satversmē un kandidēt šā gada Valsts prezidenta vēlēšanās

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par Baltijas valstu kopīgiem medikamentu iepirkumiem

“Baltijas valstu kopīgi medikamentu iepirkumi būtu solis zāļu cenu samazinājuma virzienā, tādēļ Baltijas starpvalstu darba grupas ekspertu vienošanās par nepieciešamību sākt darbu pie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas starpministriju līgumu izstrādes ir atzīstams panākums,” norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš. “Lai jaunais sadarbības modelis un tā pozitīvie ieguvumi būtu jūtami jau nākamajā gadā, tuvākajos mēnešos mūs sagaida intensīvs darbs, veicot nepieciešamās procedūras un panākot vienošanos par noteiktu iepirkumu objektu.”

Pagājušajā gadā Baltijas premjerministru sanāksmē tika nolemts izveidot Veselības jautājumu darba grupu, kurā būtu pārstāvētas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas intereses veselības jautājumu koordinācijas jomā. Viens no risināmajiem jautājumiem ir vienotas valstu apmaksāto medikamentu un medicīnisko preču iepirkumu sistēmas izveide.

10.martā Veselības ministrijā norisinājās starpvalstu ekspertu otrā tikšanās, kuras laikā tika panākta vienošanās par nepieciešamību sākt darbu pie starpministriju līgumu izstrādes par kopīgo iepirkumu veikšanu un pirmo iepirkumu procedūru projektu sagatavošanas.

Tikšanās laikā tika panākta vienošanās, ka sākotnēji kopīgo iepirkumu objekts varētu būt vakcīnas, kas no valsts puses tiek apmaksātas visās trīs Baltijas valstīs un ir iekļautas vakcinācijas kalendārā. Tāpat būtu jāparedz sadarbības modeļi, veicot kopīgus iepirkumus arī tikai divu Baltijas valstu starpā.

Oskars Šneiders, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!