• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts reformu vadības grupa: Par kopīgu darbu strukturālo reformu otrajā posmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts reformu vadības grupa: Par kopīgu darbu strukturālo reformu otrajā posmā

15.martā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā notika otrā paplašinātā ministru un Reformu vadības grupas (RVG) dalībnieku kopējā sēdē, uz kuru ministrijām bija jāiesniedz savi strukturālo reformu (STR) pasākumi. Sistematizējot ministriju iesniegtos reformu plānus trijos virzienos – valsts konkurētspējas veicināšana, valsts pārvaldības reformas un sociālās jomas pasākumi, 15.marta sēdē tika izskatīts pirmais bloks “Valsts konkurētspējas veicināšanas pasākumi”. Par to ziņojumus sniedza ekonomikas, izglītības un zinātnes un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri.

Uzrunājot sēdes dalībniekus V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijai šobrīd nepieciešamas reformas, kuras ved uz konkurētspējas un efektivitātes pieaugumu: “Reformu pirmais posms mums ļāva pārvarēt krīzi. Tas bija tikai pirmais solis ceļā uz Latvijas konkurētspēju Eiropā, jo bija jāatgūst finanšu sistēmas stabilitāte. Šobrīd atgūtā stabilitāte ir pamats, uz kura varam īstenot reformu otro posmu. Visaptverošam pārdomātam reformu plānam ir jākļūst par stūrakmeni valsts attīstības jaunas programmas izstrādei – gudrai, ilgtspējīgai, integrējošai izaugsmei Latvijā.”

Pēc ziņojumu noklausīšanās un diskusijām valdības sociālie un sadarbības partneri principiāli atbalstīja jauno strukturēto pieeju reformu pieteikšanai, rezultātu mērīšanai un procesa uzraudzīšanai, vienojoties turpmāk strādāt intensīvāk un padziļināti vērtējot konkrētus reformu virzienus arī RVG izveidotās darba grupās. Sēdes dalībnieki vienojās, ka reformu procesa ikdienas pārraudzība, sēžu sagatavošana un paveiktā monitorings turpmāk būs Valsts kancelejas uzdevums, ko ar Stratēģiskās analīzes departamenta atbalstu veiks konkrēta amatpersona, kuru kopīgi izraudzīsies RVG.

Nākamajā RVG sēdē, kas notiks aprīļa pirmajā pusē, ministrijām jāiesniedz konkrēto reformu pasākumu saraksts ar konkrētiem termiņiem to izpildei, kas vienlaikus tiks izvērtēts un iekļauts ES 2020 reformu programmā kā Latvijas redzējums ES ietvara dokumentam. Vienlaikus atbilstoši LDDK ierosinājumam nākamajā sēdē tiks uzklausīta kvalitātes vadības speciālistu prezentācija par iespējamo pieeju reformu procesa vadībā un kvalitātes kontrolē. Šādu ierosinājumu LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle izteica, argumentējot to ar nepieciešamību nodrošināt adekvātu reformu procesa sagatavošanu un koordinēšanu.

RVG sēdes noslēgumā vispārēju atbalstu guva tieslietu ministra Aigara Štokenberga ierosinājums ikvienam ministram izvirzīt sev uzdevumu sākt pa vienam labam darbam ik nedēļu, kas būtu vērsti administratīvā sloga mazināšanas, paralēlu struktūru optimizēšanas un valsts līdzekļu racionālas izmantošanas virzienā. Ministrs nosauca konkrētus pasākumus, ko iecerējis veikt sadarbībā ar Labklājības un Iekšlietu ministriju, aicinot arī citus kolēģus savstarpēji sadarboties, nevis strādāt tikai viena resora robežās un ietvaros.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!