• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par paredzēto veselības nozares administrācijas samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par finansējumu energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par paredzēto veselības nozares administrācijas samazināšanu

Veselības ministrija iesniegusi Finanšu ministrijā priekšlikumus budžeta konsolidācijas pasākumu realizēšanai no šā gada 1.jūlija, kas paredz administratīvos resursus atlīdzībai samazināt par 148,8 tūkstošiem latu.

Samazinājums attiecas uz Veselības ministriju, Veselības ekonomikas centru, Veselības norēķinu centru, Veselības inspekciju, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centru, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Latvijas Infektoloģijas centru un Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeju. Lai arī šajās iestādēs tiks samazināts štata vietu skaits un atalgojuma fonds, iestādēm arī turpmāk ir jānodrošina visas nolikumos paredzētās funkcijas. Veselības ministrijā tiks samazinātas 4 amata vietas, Veselības inspekcijā – 3, Veselības norēķinu centrā – 2, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā – 15, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā – 19, Latvijas Infektoloģijas centrā – 15, bet Veselības ekonomikas centram par 13 tūkstošiem latu tiks samazināts atalgojuma fonds.

Veselības ministrs Juris Bārzdiņš norāda: “Neskatoties uz to, ka veselības nozares administratīvajā sektorā jau pirms pusotra gada ir notikušas būtiskas izmaiņas, iestāžu un darbinieku skaitu samazinot par 55% un iegūstot līdzekļu ekonomiju vairāk nekā 16 miljonu latu apmērā, uzskatu, ka darbu vēl bija iespējams optimizēt. Plānotais samazinājums neskars ārstniecību un pacientus, tādēļ esmu pārliecināts, ka ministrijas padotības iestāžu vadītāji spēs efektīvi un racionāli pārkārtot darbu, lai nozares administrācijai paredzētās funkcijas tiktu nodrošinātas pilnā apjomā – tikai vēl efektīvāk un racionālāk.”

Ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!