• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 10. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 17. martā

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2011. gada 10. martā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2011.gada 10.martā pulksten 17.00:

1. Deputātu J.Urbanoviča, J.Ādamsona, S.Dolgopolova, M.Zemļinska, V.Orlova, I.Klementjeva, I.Zujeva, R.Rubika, I.Pimenova un J.Silova jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.8/J10)

“Par valdības sociālajiem partneriem” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

2. Deputātu J.Urbanoviča, A.Rubika, I.Ribakova, A.Burunova, Ņ.Ņikiforova, V.Kravcova, V.Nikonova, D.Rodionova, S.Fjodorova un A.Sakovska jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.9/J10)

“Par likumprojektu iesniegšanu” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

Rīgā 2011.gada 7.martā Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa

Pielikums

Par valdības sociālajiem partneriem

Sociālajiem partneriem ir neatsverama nozīme valstī svarīgu lēmumu pieņemšanā. Pamatojoties uz minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kādēļ Valdības sociālajiem partneriem – Latvijas Darba devēju konfederācijai un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai – piešķirtas ekskluzīvas pilnvaras Eiropas Sociālā fonda līdzekļu izmantošanā? Vai šādas tiesības sociālajiem partneriem piešķirtas bez konkursa?

2. Kādēļ, piešķirot šādas ekskluzīvas tiesības divām organizācijām, tiek ignorētas citu arodbiedrību un darba devēju organizāciju, kuras nav ne Latvijas Darba devēju konfederācijas, ne Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības biedri?

3. Cik daudz finanšu līdzekļu Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība jau saņēmuši savu kapacitāšu stiprināšanai? Vai ir veikts šo līdzekļu apguves lietderības izvērtējums?

4. Vai šādā veidā netiek pārkāpts Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likuma 2.pants un Ministru kabineta 2008.gada 2.jūnija noteikumu Nr.396 “Noteikumi par darbības programmas “Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitāti “Sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšana”” 2.punkts, kas noteic reģionālā sociālā dialoga attīstību un sociālo partneru līdzdalības iespēju palielināšanu, izslēdzot citus sociālos partnerus no līdzdalības savas kapacitātes stiprināšanā? Vai šāds stāvoklis nerada nevajadzīgas priekšrocības tikai diviem sociālajiem partneriem: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai un Latvijas Darba devēju konfederācijai?

10. Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, J.Ādamsons, S.Dolgopolovs, M.Zemļinskis, V.Orlovs, I.Klementjevs,
Rīgā 2011.gada 2.martā             I.Zujevs, R.Rubiks, I.Pimenovs, J.Silovs

Par likumprojektu iesniegšanu

Politisko partiju apvienības “Saskaņas centrs” frakcija atkārtoti izsaka neizpratni par Ministru kabineta haotisko darba organizāciju, par ko liecina gan Saeimas lēmumu nepildīšana saistībā ar likumprojektu sagatavošanas termiņiem, gan tehniska rakstura grozījumu iesniegšana likumos.

Šā gada 25.februārī Saeimā iesniegti trīs likumprojekti (“Grozījumi Aizsargjoslu likumā”, “Grozījumi Reģionālās attīstības likumā”, “Grozījumi Satversmes tiesas likumā”), kuros ietvertie grozījumi atbilstoši likumprojektu anotācijā norādītajam saistīti ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma izstrādi. Minētais likumprojekts Saeimā nav iesniegts, un likumprojektos ietverto grozījumu izvērtēšana faktiski nav iespējama.

Pamatojoties uz minēto, lūdzu rakstveidā sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Ar ko pamatojama minēto likumprojektu iesniegšana Saeimā, nevirzot to vienlaikus ar Teritorijas attīstības plānošanas likumprojektu?

2. Kad Ministru kabinets nodrošinās pārdomātu kārtību likumprojektu iesniegšanai Saeimā?

3. Vai tiek plānota Valsts kancelejas darba organizācijas uzlabošana?

10. Saeimas deputāti: J.Urbanovičs, A.Rubiks, I.Ribakovs, A.Burunovs, Ņ.Ņikiforovs, V.Kravcovs,
Rīgā 2011.gada 3.martā                 V.Nikonovs, D.Rodionovs, S.Fjodorovs, A.Sakovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!