• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumiem cilvēktirdzniecības apkarošanai

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšanu

Saeima 10.martā ar lēmuma projektu apstiprināja Nacionālās drošības koncepciju. Koncepciju atbalstīja 64 deputāti, pret balsoja trīs, bet 22 atturējās.

“Nacionālās drošības koncepcija ir publiski pieejama informācija, tāpēc tā uztverama vairāk kā programma, kas izstrādāta, lai noteiktu pamatprincipus un prioritātes,” norāda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze. “Uz koncepcijā definēto prioritāšu bāzes tiks izstrādāts nacionālās drošības plāns, kurā savukārt jau būs ietverti konkrēti valsts apdraudējuma neitralizācijas un novēršanas pasākumi un līdzekļi. Nacionālās drošības plāns būs klasificēts dokuments, un tas tiks apspriests un apstiprināts gan Nacionālās drošības padomē, gan Saeimas Nacionālās drošības komisijā.”

Saskaņā ar Nacionālās drošības likuma 27.pantu Nacionālās drošības koncepciju Saeimai jāapstiprina ne retāk kā reizi katrā sasaukumā līdz sava pirmā darbības gada 1.oktobrim.

Nacionālās drošības koncepcija ir dokuments, kurā noteikti valsts apdraudējuma novēršanas stratēģiskie pamatprincipi, prioritātes un pasākumi. Tā sastāv no septiņām sadaļām, kas katra veltīta noteiktai drošības prioritātei. Koncepciju sagatavojusi Iekšlietu ministrija sadarbībā ar citām ministrijām, Satversmes aizsardzības biroju un Drošības policiju.

Koncepcija apspriesta un atbalstīta Ministru kabinetā, Nacionālās drošības padomē, kā arī Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!