• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par latviešu izcelsmes Zviedrijas deputāta vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2011., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plānošanas reģionu arī turpmāku nepieciešamību

Vēl šajā numurā

08.03.2011., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par latviešu izcelsmes Zviedrijas deputāta vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 4.martā, tiekoties ar Zviedrijas Karalistes parlamenta latviešu izcelsmes deputātu Antonu Ābeli, pārrunāja jauniešu līdzdalības veicināšanu sabiedriskajos procesos.

Saeimas priekšsēdētāja Latvijas un Zviedrijas attiecības raksturoja kā ļoti labas gan valstu, gan parlamentu līmenī. Viņa informēja, ka šogad plāno vizītē apmeklēt Zviedriju un tikties ar parlamenta priekšsēdētāju Pēru Vesterbergu. A.Ābele izrādīja interesi stiprināt starpvalstu attiecības un parlamentāros kontaktus.

Saeimas priekšsēdētāja un A.Ābele bija vienisprātis, ka jāvairo gados jaunu cilvēku ieinteresētība par politiku un jāstimulē viņu aktīva iesaistīšanās sabiedriskajos procesos. S.Āboltiņa raksturoja, ka parlamenta atvērtība un sabiedrības iesaistīšana ir viņas kā Saeimas priekšsēdētājas prioritāte.

Katru gadu maijā Saeimā tiek rīkots nevalstisko organizāciju forums, kurā tiek spriests par pilsoniskajai sabiedrībai aktuālām tēmām, tostarp izglītību, demogrāfiju un jaunatnes politiku, informēja S.Āboltiņa. Viņa arī pastāstīja par februāra vidū notikušo Ēnu dienu, kad skolēni izrādīja lielu interesi par iespēju iepazīt Saeimas darbu, un jūnija sākumā plānoto jauniešu parlamentu. Šādi pasākumi izglīto sabiedrību, parādot politiķu darba ikdienu, un dod iespēju iesaistīties, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

A.Ābele dzimis 1992.gadā, un patlaban ir jaunākais jebkad Zviedrijas parlamentā (Riksdāgā) ievēlētais deputāts. Riksdāga deputāts skaidroja, ka viņa ceļš uz politiku sācies pirms trīs gadiem, kad traģiskā ielu incidentā gāja bojā jauns cilvēks un viņš sāka pilsonisku kustību pret vardarbību ielās. Jaunais parlamentārietis atzina, ka izvēlējies kandidēt vēlēšanās, lai ne tikai aktualizētu jautājumus, bet arī spētu ietekmēt un risināt problēmas.

Tikšanās laikā Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis akcentēja, ka A.Ābele ir lielisks piemērs jauniem cilvēkiem, kā ar pilsonisko aktivitāti iesaistīties politikā. Latviešu izcelsmes Zviedrijas deputāts apliecināja, ka ir gatavs savā pieredzē dalīties ar Latvijas jauniešiem.

Jaunā parlamentārieša tēvs Gunārs Ābele pauda viedokli, ka politikā, lai iegūtu jauniešu uzticību, par viņiem aktuālām tēmām, piemēram, vides aizsardzību, jārunā tieši gados jauniem politiķiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!