• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces lietišķu darba vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2011., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbu pieteikšanu Baltijas asamblejas konkursam

Vēl šajā numurā

08.03.2011., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces lietišķu darba vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze 2.martā tikās ar ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi.

Tikšanās sākumā G.Daudze apliecināja, ka ASV ir ciešs Latvijas sabiedrotais un stratēģiskais partneris, un izteica gandarījumu par veiksmīgo sadarbību gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā.

Pārrunājot abu valstu parlamentu sadarbību, puses atzina, ka pēc nesenajām vēlēšanām būtiski mainījies gan Saeimas, gan ASV Kongresa sastāvs, taču abiem parlamentiem ir izveidojušās labas sadarbības tradīcijas un personāliju maiņa neietekmēs Latvijas un ASV ciešās un draudzīgās attiecības.

ASV vēstniece pateicās, ka arī ekonomiski sarežģītajos apstākļos parlaments ir konsekventi turpinājis paust atbalstu Latvijas karavīru dalībai miera uzturēšanas misijai Afganistānā. Puses bija vienisprātis, ka patlaban īpaši būtiska ir civilo misiju pieaugošā klātbūtne šajā reģionā, lai palīdzētu vietējiem iedzīvotājiem pašiem efektīvi pārvaldīt savu valsti.

G.Daudze uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt attīstīt ekonomiskās attiecības ar ASV, tostarp izmantojot iespējas, ko sniedz Ziemeļu transporta koridors uz Afganistānu transportējamo nemilitāro kravu tranzītam caur Rīgas ostu. Saeimas priekšsēdētājas biedrs atzina, ka mūsu valsts un uzņēmēji būtu ieinteresēti piedāvāt savu produkciju, ko ASV no Latvijas par konkurētspējīgām cenām varētu iepirkt savu karavīru apgādes vajadzībām.

Pārrunājot aktuālo situāciju Rīgas jūras līcī, G.Daudze apliecināja, ka šo jautājumu apspriedis ar satiksmes ministru, un uzsvēra, ka militārās misijas apgādei nepieciešamo kravu piegāde biezā ledus dēļ nav apgrūtināta.

Patlaban caur Rīgas ostu tiek veikti aptuveni 30 procenti no kopējā ASV nemilitāro kravu apjoma un uz Afganistānu patlaban jau nogādāti aptuveni 20 tūkstoši konteineru.

Dž.Gārbere pateicās Latvijai par atbalstu ASV un Krievijas attiecību pārstartēšanas procesam, uzsverot, ka abu valstu darba kārtībā būs aktuāli arī ekonomiskas dabas jautājumi un no šā procesa potenciāli varētu iegūt arī Latvija un tās augstu reputāciju baudošās ostas, kuras varētu kļūt par būtisku kravu tranzīta punktu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!