• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrs: Atklājot 17.starptautisko izglītības izstādi "Skola 2011". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2011., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par nodarbinātības veicināšanu cilvēkiem ar invaliditāti

Vēl šajā numurā

04.03.2011., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrs: Atklājot 17.starptautisko izglītības izstādi “Skola 2011”

3.martā izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks atklāja 17.starptautisko izglītības izstādi “Skola 2011”. Viņš uzsvēra, ka izstāde ir nozīmīga vairāku apsvērumu dēļ.

Pirmkārt, šajā izstādē ir iespēja katram interesentam izvēlēties savai nākotnei, profesionālajai pilnveidei un karjeras attīstībai visatbilstošāko izglītības piedāvājumu. Otrkārt, izstādē ir iespēja ne tikai izvēlēties izglītību, bet arī ietekmēt tās attīstību, tādēļ ministrs aicināja ikvienu izstādes apmeklētāju uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) stendu, kur elektroniski var izteikt savu viedokli un priekšlikumus par augstākās izglītības un profesionālās izglītības pilnveidi un kvalitātes uzlabošanai.

Tāpat IZM stendā ir iespēja uzzināt par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu projektiem izglītībā un to sniegto atbalstu pedagogiem, profesionālās izglītības mācību iestāžu audzēkņiem, studentiem, mācību iestādēm u.c. Tāpat IZM piedāvā iegūt aktuālāko informāciju par izglītības procesa norisi, piemēram, par licencētajām un akreditētajām izglītības programmām, par stipendijām, studiju un studējošo kredītiem, par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu u.c.

R.Broks uzsvēra, ka kopš iepriekšējās izstādes IZM sākusi nozīmīgus darbus, lai izglītības piedāvājums Latvijā kļūtu kvalitatīvāks, īpaši profesionālajā un augstākajā izglītībā. Proti, pirmo reiz pēc neatkarības atjaunošanas sākti vērienīgi darbi profesionālās izglītības tīkla sakārtošanā un mācību piedāvājuma uzlabošanā; tāpat paredzēti ievērojami ES struktūrfondu līdzekļi – vairāk nekā 100 miljoni latu – augstskolu un koledžu modernizācijai. Ministrs akcentēja, ka IZM kopīgi ar partneriem turpinās strādāt izglītības modernizācijas virzienā, lai izstādē “Skola 2012” Latvijas izglītības piedāvājums kļūtu vēl kvalitatīvāks.

Rosinot vidusskolu absolventus izvēlēties studijas Latvijas augstskolās, R.Broks teica, ka šonedēļ IZM panāca, ka jaunajā mācību gadā budžeta vietu skaits augstskolās netiks samazināts.

Pēc izstādes atklāšanas ministrs apmeklēja IZM stendu, kā arī iepazinās ar dažādu pakāpju izglītības iestāžu piedāvājumu, tikās ar jauniešiem un pedagogiem.

Agnese Korbe,
ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!