• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Sanktpēterburgu pārtikas produktu eksportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2011., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents – valstsvizītē Rumānijas Republikā

Vēl šajā numurā

04.03.2011., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Sanktpēterburgu pārtikas produktu eksportā

2.martā Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs ar Latvijas piena, gaļas, augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumu “Rēzeknes gaļas kombināts”, “Valmieras piens”, “Trikātas siers”, “Dimdiņi” un “Lienama Alūksne” pārstāvjiem darba vizītē apmeklēja Sanktpēterburgu. Vizītes laikā Latvijas delegācija tikās ar Ļeņingradas apgabala un Sanktpēterburgas pārtikas nozares amatpersonām, vairāku Sanktpēterburgas apgabala vadošo tirdzniecības tīklu “Land”, “Globus Gurme” un “Super Siva” vadītājiem un Latvijā ražoto pārtikas produktu izplatītāju “Tirdzniecības nams Latvija” un apsprieda iespējas palielināt Latvijā ražoto pārtikas produktu eksportu uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu.

Tikšanās laikā Ļeņingradas apgabala Agrorūpnieciskā un zivsaimnieciskā kompleksa komitejas priekšsēdētāja vietniece Jeļena Repina J.Dūklavam un Latvijas uzņēmējiem uzsvēra, ka Ļeņingradas apgabals ir ieinteresēts pārtikas produktu tirdzniecības ar Latviju paplašināšanā. Viņa pauda gandarījumu, ka sadarbība ar Latvijas uzņēmumiem ritot viegli un efektīvi, kā piemēru minot Latvijā audzēto dzīvo cūku eksportu uz Ļeņingradas apgabalu, ko turpmāk būtu jāpalielina. J.Repina norādīja, ka Ļeņingradas apgabals ir ieinteresēts attīstīt sadarbību arī zvejniecības jomā.

Sanktpēterburgas Tirdzniecības komitejas priekšsēdētāja vietniece Anna Ruhmanova zemkopības ministram J.Dūklavam atzina, ka Latvijā ražotie pārtikas produkti ir ļoti kvalitatīvi, un ierosināja slēgt divpusējo līgumu par sadarbību tirdzniecībā, kas uzlabotu Latvijas pārtikas produktu eksportu uz šo Krievijas lielpilsētu. Tika apspriesta iespēja šā līguma ietvaros panākt vienošanos par Latvijā ražoto pārtikas produktu eksportu uz Pēterburgu noteiktā apjomā, kas Latvijas uzņēmumiem garantētu noteiktu eksporta apjomu un pieeju Pēterburgas tirgum.

2010.gadā uz Krieviju eksportēti lauksaimniecības un pārtikas produkti par kopējo vērtību 322,4 miljoni eiro, kas ir par 122 miljoniem eiro vai 61 procentu vairāk nekā 2009.gadā. 2010.gadā kopumā lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produkti ir otra nozīmīgākā Latvijas eksporta nozare.

2010.gadā kopumā šo produktu eksports veidoja 17,6 procentus no kopējā Latvijas eksporta vērtības (pirmajā vietā 2010.gadā eksporta apjoma ziņā bija koksnes un tās izstrādājumu eksports, kas veidoja 19,5 procentus no kopējā Latvijas eksporta vērtības).

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!