• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grāmatas Latvijas skolām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1999., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvija pievilcīga mums un viesiem

Vēl šajā numurā

11.03.1999., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grāmatas Latvijas skolām

Pirmdien, 8.martā, izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals kā dāvinājumu no Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas ārpus Latvijas saņēma grāmatu "Viņš necīnījās pasaulīgi", kas vēstī par latviešu arhibīskapa Arnolda Lūša dzīvi un pasaules redzējumu.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Amerikā grāmatu apgāds, pateicoties sava vadītāja Aivara Roņa iniciatīvai, Latvijas skolām uzdāvinājis pavisam 500 grāmatu.

Arnolds Lūsis vadīja latviešu draudzes visā pasaulē — Amerikā, Kanādā, Austrālijā un Eiropā,— un reizē dzīvoja patiesas kristīgas mīlestības caurstrāvotu ikdienas dzīvi. Tā nebija veikla diplomātiska manipulēšana ar cilvēkiem, ko pēdējos gados bieži vien mēdz identificēt ar "uzskatāmu mīlestību", bet gan prasme "mazumā saskatīt lielumu". Tā bija patiesi cēla dvēsele ar gaišu personības starojumu.

Šī grāmata liek aizdomāties par cilvēka dziļākām vērtībām un kvalitātēm. Arhibīskapa A.Lūša attieksmi pret dzīvi var salīdzināt ar dižā pasaules domātāja Alberta Šveicera pietāti pret dzīvi, pret visu dzīvo radību, cieņu pret jebkuru cilvēku, neraugoties uz viņa ieņemamajiem amatiem vai panākumiem.

Ģimenes sasniegumi, kā vēsta grāmatas lappuses, nav iegūti lavierējot vai meklējot ērtākos dzīves ceļus, bet gan pacietīgā, sūrā ikdienas darbā un pūliņos, savijot to ar dziļu ticību un paļāvību savam Radītājam.

Izlasot grāmatu par arhibīskapa A.Lūša dzīvi, ikvienam rodas vēlēšanās sasparoties, iztaisnoties un apzināties savu garīgo vērtību, savu piederību pie Latvijas inteliģences, kas visos laikos bijusi cēlākas, garīgi piepildītas dzīves vadzvaigzne.

Mag.paed.Vera Volgemute,

izglītības un zinātnes ministra

padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!