• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par saņemto atbalstu Pilsonības likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2011., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226666

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.03.2011., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par saņemto atbalstu Pilsonības likuma grozījumiem


Mēneša laikā pēc Valsts prezidenta Valda Zatlera likumdošanas ierosinājumu par grozījumiem spēkā esošajā Pilsonības likumā nosūtīšanas Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai Valsts prezidenta kanceleja ir saņēmusi vairākas vēstules un telefona zvanus ar pateicību un atbalstu šādai iniciatīvai.

Vēstules tiek saņemtas arī no ārvalstīs dzīvojošiem Latvijas pilsoņiem un no latviešu organizācijām, piemēram, Eiropas Latviešu apvienības.

Par Pilsonības likuma grozījumu ierosinājumiem Valsts prezidentam pateicās arī latvieši, kas dzīvo Klaipēdā un ar kuriem V.Zatlers tikās nesenās valstsvizītes laikā Lietuvā. Tāpat arī tiesībsargs Romāns Apsīts savā ikgadējā ziņojumā Saeimai apsveica Valsts prezidentu ar likumdošanas iniciatīvu piešķirt Latvijas pilsonību nepilsoņu bērniem, kas dzimuši pēc 1991.gada, vairs neparedzot vecāku oficiāla iesnieguma nepieciešamību.

Ar 1.februāra Saeimai nosūtītajiem Pilsonības likuma grozījumu ierosinājumiem Valsts prezidents vērsa uzmanību uz diviem jautājumiem: uz vispārējo dubultpilsonības aizliegumu un jautājumu par Latvijā dzimušo bērnu reģistrāciju par Latvijas pilsoņiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!